vysledky-hospodareni-take-2
Novinka Výsledky hospodaření Take 2

Výsledky hospodaření Take 2

sleepless.

sleepless.

9. 6. 2006 11:17
Reklama

Krátce poté co FTC zveřejnila svoji zprávu z vyšetřování kauzy Hot Coffee, které nakonec dopadlo pro Take 2 nad očekávání dobře, vydala výše zmíněná společnost informace o svém hospodaření ve druhém čtvrtletí aktuálního účetního roku, které skončilo 30. dubna 2006. Nutno říci, že to není moc pěkný pohled. Něco podobného se však dalo očekávat. Když se podíváme na příjmy, tak se zdá být všechno v pořádku. V této oblasti totiž dosáhla Take 2 docela pěkných 265.1 milionů dolarů, což je docela znatelný nárůst oproti stejnému období v roce 2005, kdy příjmy Take 2 dosáhly částky 222.1 milionů dolarů. V ostrém kontrastu s výší příjmů je však čistá ztráta ve výší 50.4 milionů dolarů, což je oproti ztrátě 8.2 milionů dolarů za stejné období v minulém roce, znatelný nárůst. Bohužel nesprávným směrem.

Odpověď na to, jak mohla při tak vysokých příjmech zaznamenat společnost Take 2 tak vysokou ztrátu je jednoduchá a může za to hned několik faktorů. Prvním jsou neplánované náklady ve výši 26.2 milionů dolarů, které jsou spojeny se zrušením vývoje několika titulů (například Snow), ukončením činnosti dvou interních vývojových studií (Indie Built, Rockstar Vienna) a plánovaným ukončením činnosti studia třetího. V následujících měsících se navíc vydavatelská  divize Take 2 bude stěhovat do nové centrály v Ženevě, což bude také něco stát.

Dalším faktorem, který měl vliv na menší čistý zisk Take 2 byl vyšší počet titulů, které společnost Take 2 pouze spolu-vydávala. Nebyla tedy hlavním, či jediným vydavatelem, což znamená, že z prodeje daných titulů měla menší zisk. Příkladem budiž podíl na vydání RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion od Bethesdy. Menší než očekávaný zisk měla společnost Take 2 i z titulů od svých interních studií, což platí hlavně o sportovních titulech v sérii 2k Sports. Z titulů, které se na dosažených příjmech podílely nejvíce, je třeba jmenovat PSP akci Grant Theft Auto: Liberty City Stories, která nyní vyšla i na PS2. Dobře si však vedly i tituly Major League Baseball 2K6, Top Spin 2, 24: The Game, TES IV: Oblivion a sada Greatest hits titulů jako například Midnight Club 3: DUB Edition REMIX.
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama