final-fantasy-iv-pro-ds-dorazi-v-lete
Novinka Final Fantasy IV pro DS dorazí v létě

Final Fantasy IV pro DS dorazí v létě

sleepless.

sleepless.

24. 4. 2008 15:49 3
Reklama

Vedle dokonalé šestky (a tohle už snad nikdo zpochybňovat nebude) patří Final Fantasy IV k nejlepším dílům v 8 a 16 bitové éře celé FF série. Proto jsme tak rádi, či spíš extrémně nadšeni, že už brzy se s FFIV setkáme znovu, tentokrát na dvou displejích handheldu DS. Notně upravená DS verze hry totiž v Evropě vyjde v průběhu léta, což sice není stejné jako kdybychom znali konkrétní datum vydání, ale pořád to je lepší než dostat v hospodě přesdržku.

DS verze FFIV není obyčejný port tak jako byl Final Fantasy IV Advance pro GBA, ale remake, od něhož můžeme čekat zhruba to samé, co od DS remaku FFIII. Čili bude vše navlečeno do nové grafiky, příběhové scénky budou ve 3D a nadabované, příběh bude doplněn o nové segmenty, chybět nemohou ani tradiční DSKové minihry, podpora multiplayeru (platí jen pro bitvy a lokálně) a docela radost máme i z potvrzení už dříve se objevivších informací o Event Theatre módu. Hádejte nač asi je a pokud myslíte, že na přehrávání už odemknutých příběhových scének, tak vyhráváte lok čistého horského vzduchu.

Tisková zpráva dále povídá cosi o úpravách ATB soubojového systému, ale věříme, že jde pouze o vybalancování obtížnosti a ne úpravy systémové, které podle nás nejsou ani trošku potřeba. Celý soubojový a na něj vázaný RPG systém fungoval v FFIV na výbornou, netřeba jej tedy násilně kroutit a měnit.

A co příběh? Pokud jste neslyšeli a nečetli o Cecilově cestě za nalezením sebe sama, která jej hned na začátku stojí místo v elitní královské jednotce, tak nic neshánějte. Sedněte na bobek a počkejte si na DSkovou FFIV. A že se vám pro náklonnost k této sérii někdo směje? Víte kam jej máte poslat :)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama