oficialni-predstaveni-chrono-trigger-pro-ds
Novinka Oficiální představení Chrono Trigger pro DS

Oficiální představení Chrono Trigger pro DS

sleepless.

sleepless.

2. 7. 2008 14:20 1
Reklama

Tak to byla opravdu bleskurychlá reakce. Jen tak tak se info o teaser stránce Chrono Trigger DS stačilo rozletět po internetu a už se k nám sápe tiskovka, která kromě jiného vyjasňuje naše pochyby, jestli to je pokračování nebo „jenom“ konverze.

Chrono Trigger pro DS je konverze/port původní SNES verze z roku 1995, která – velmi zjednodušeně řečeno – zachová všechno původní a jen přidá pár zanedbatelných novinek. Příběhu se žádné změny nedotknou, v roli chlapce jménem Crono si projdete spoustou zajímavých časových období, jen abyste se na základě svých rozhodnutí a činů v jednotlivých fázích hry dobrali k jednomu z celkem 13, technicky vzato 14 zakončení.

Chrono Trigger není jediná hra, která něco podobného nabízí, ale v žádném jiném titulu, dokonce ani Silent Hill se v tomto nemůže rovnat, není každý konce tak odlišný a hlavně přirozeně zapadající do vývoje událostí, které vás vtáhnout a nepustí. Zčásti za to může skvělý design postaviček, zčásti pak fantastická hudba Yasunori Mitsudy i grafika Akiry Toriyamy a nesmíme zapomenout na skvělý soubojový systém umožňující kromě jiného spolupráci postaviček.

Těch důvodů, proč je Chrono Trigger i dnes tak populární JRPG je mnoho. K ospravedlnění DS portu však stačí jediný, je to skvělá hra a stojí za to ji nabídnout lidem, kteří neměli možnost ji hrát. Co se týče novinek, tak DS verze přijde s ovládáním uzpůsobeným pro stylus (dá se však čekat, že bude k dispozici možnost ovládat hru jen přes tlačítka) a dva displeje, jedním novým dungeonem a módem Wireless Play, o jehož podstatě zatím nemáme páru. Co je však nejpříjemnější, Chrono Trigger vyjde ještě letos, zřejmě před Vánoci. Zatím to platí jen pro USA, ale snad se brzy probere i evropská pobočka Square Enix a když ne, tak import DS her z USA není v dnešní době problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama