detaily-o-re-mercenaries-na-3ds
Novinka Detaily o RE: Mercenaries na 3DS

Detaily o RE: Mercenaries na 3DS

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

8. 12. 2010 11:30
Reklama

V aktuálním čísle japonského magazínu Famitsu se objevila spousta zajímavých detailů o chystaném titulu Resident Evil: The Mercenaries, který je v přípravě pro handheld Nintendo 3DS. Jak už samotný název napovídá, půjde o duchovního nástupce klasického módu, který provází sérii Resident Evil od jejích počátků.

Pokud jste totiž dohráli například druhý díl za obě postavy s hodnocením A, byl vám zpřístupněn právě mód Mercenaries, v němž jste se se dvěma novými postavami museli probít několika novými lokacemi až k velmi zajímavému finále. Jednalo se ovšem o poměrně hardcore záležitost a nejen kvůli tomu, že k samotnému zpřístupnění tohoto módu bylo nutné dohrát celou hru za poměrně přísných podmínek, ale rovněž kvůli nelidské obtížnosti samotných Mercenaries.

3DS varianta by snad měla být o něco milosrdnější. Předně se dočkáme minimálně základních RPG prvků. Své postavy, mezi nimiž nechybí Chris a Claire Redfieldovi, Hunk, nebo Jack Krauser, si budete moci vylepšovat a obstarávat jim stále lepší zbraně. Jestliže ale čekáte, že by se Mercenaries mohlo podobat třeba Final Fantasy, budete zklamáni. Příběhová linka totiž vůbec nebude existovat - půjde pouze o sled několika arén, které bude spojovat jen a pouze váš nabušený zabiják a horda zombíků, sápajících se po vašem mozku.

Kvůli specifikům handheldu 3DS se pochopitelně museli autoři vypořádat i s novým ovládáním. To nabídne jak pohled ze třetí osoby, tak střelbu přes mířidla, přičemž autoři velmi zdůrazňují, že kdo chce, ten bude moci hrát Mercenaries jako tradiční střílečku ve stylu Virtua Copa (pro jistotu se mrkněte na video, jak že vypadala ta hra, ke které poslední dobou přirovnáváme snad i simulátor panenky Barbie). Datum vydání zatím není známo, nicméně PR společnosti Capcom ve Famitsu podotkl, že hra je dokončena přibližně ze sedmdesáti procent.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama