potvrzeni-resident-evil-racoon-city
Novinka Potvrzení Resident Evil: Racoon City

Potvrzení Resident Evil: Racoon City

Marek Švrkala

Marek Švrkala

28. 3. 2011 12:28 5
Reklama

Už dlouho se mluví o tom, že studio Slant 6 Games (bývalí autoři série SOCOM) vyvíjí nový díl série Resident Evil. Oficiální potvrzení přišlo z úst Capcomu dnes. Japonská společnost totiž rozeslala tiskovou zprávu, kde oznamuje Resident Evil: Racoon City. Týmová third-person střílečka má "přenést sérii do úplně jiného směru a představit hratelnost, jakou Resident Evil dosud nenabídl". Hra bude reinterpretací událostí z druhého a třetího dílu série, dokonce se setkáte se známými místy (policejní stanice) a postavami (Leon Kennedy).

V září roku 1998 se tak podíváte do města Raccoon City, kde se smrtelný T-virus rozšířil z továren společnosti Umbrella. Cílem vašeho elitního týmu (Umbrella Security Services) je zničit všechny důkazy a zlikvidovat přeživší. O situaci se ale začala zajímat také vláda, která do oblasti vyslala vlastní speciální vojáky. Ani s těmi se nebudete mazlit, čekáme tak ostrou akci plnou zombíků, biologických zbraní a dalšího, dosud nepředstaveného elementu.

Tvůrci se zatím zaměřují zejména na kampaň, kterou můžete projít osamoceni, nebo v kooperativním módu až pro čtyři hráče. Na své si přijdou také milovníci klasického versus multiplayeru, připraveno bude hned několik módů. O technické stránce projektu zatím nemáme informace, screenshoty zveřejněny nebyly.

Resident Evil: Racoon City vyjde v zimě tohoto roku na PC a konzole Xbox 360 a PlayStation 3. To ale ještě není všechno, Capcom se rozhodl potěšit také čerstvé majitele Nintenda 3DS. Součástí akce Resident Evil: The Mercenaries 3D, která vyjde na 3DS v následujících měsících (pravděpodobně v červnu), bude hratelné demo Resident Evil: Revelations, kde v roli Jill Valentine prozkoumáte temnou zaoceánskou loď. Více detailů o Resident Evil: Revelations, zbrusu novém titulu pro 3DS, bude zveřejněno na E3 letos v červnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama