v-priprave-je-jiz-sesty-profesor-layton
Novinka V přípravě je již šestý profesor Layton

V přípravě je již šestý profesor Layton

Marek Švrkala

Marek Švrkala

6. 4. 2011 17:50 1
Reklama

Milovníci logických her s profesorem Laytonem mohou radostí zavýsknout. Studio Level-5, která za úspěšnou značkou stojí, totiž připravuje v pořadí již šestý titul této série. Jeho vývoj potvrdil Akihiro Hino, šéf týmu, na svém Twitteru. Díky serveru Adriasang, jenž nám zprávy psané japonštinou tlumočí, víme, že Hino nezveřejnil žádné další podrobnosti. Netušíme tak ani, pro jakou platformu je hra připravována.

První čtyři díly série vyšly na Nintendo DS, pátý díl - Professor Layton and the Mask of Miracle - pak byl startovním titulem Nintenda 3DS, když dokonce zaznamenal mezi japonskou konkurencí v první týdnu prodeje nového handheldu nejvyšší čísla. Popularita příběhové puzzle série je hlavně v zemi vycházejícího slunce obrovská, postupně se ale  značka prosazuje i v dalších oblastech. Po celém světě bylo dosud vyexpedováno více než 11,5 milionů kopií různých her s charismatickým profesorem.

Bohužel ani slušné prodeje příliš nemotivují zainteresované společnosti (Level-5, Nintendo) k rychlejšímu vydávání her v Evropě. Zatímco v Japonsku se úspěšně prodává pátý díl, k nám dosud nedorazil ani čtvrtý. Možná se ale blýská na lepší časy, proslýchá se totiž, že společnost Level-5 letos otevře evropskou pobočku a právě ta by mohla být klíčem k rychlejšímu průniku série na náš trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama