nintendo-3ds-se-stalo-uspesnym
Novinka Nintendo 3DS se stalo úspěšným

Nintendo 3DS se stalo úspěšným

Ondřej Švára

Ondřej Švára

27. 12. 2011 13:49
Reklama

Na začátku letošního roku to s handheldem 3DS vypadalo opravdu bledě. Ani plně trojrozměrné zobrazení, na které nepotřebujete klaunské brýle, nedokázalo omluvit vysokou cenu přístroje a malou nabídku solidních her. Právě z těchto důvodů se nové dé-esko skoro neprodávalo.

Ovšem dnes, téměř po roce a jednom velkém zlevnění, slaví Nintendo již 4,1 milionu prodaných kusů v Japonsku a téměř dva miliony v Severní Americe, a definitivně tak vyvrací poraženecké teze o tom, že hardwarově silný handheld nemá v dnešním světě dolarového hraní na smartphonech své místo.

Od srpnového zlevnění se Nintendo 3DS dostalo skoro každý týden na čelo hardwarového prodeje a mezi 19 až 25 prosincem již prodalo rekordní půl milionu kusů. Dokonce předběhlo i premiérovým obchodním týden nového handheldu PS Vita.

Magazín Enterbrain podotkl, že obě first party hry pro 3DS Super Mario 3D Land a Mario Kart 7 již prodaly přes milion kopií a Monster Hunter 3G překonal sedmisettisícovou hranici. Ačkoliv tedy Nintendo 3DS zřejmě nedosáhne čísel a rekordů starého DS, jednou provždy ze sebe setřáslo patinu neúspěchu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama