nintendo-ukazalo-novinky-pro-wii-u
Novinka Nintendo ukázalo novinky pro Wii U

Nintendo ukázalo novinky pro Wii U

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 5. 2013 20:26
Reklama

Japonská společnost Nintendo včera prostřednictvím své videoshow Nintendo Direct prezentovala novinky, které se chystají pro skomírající konzoli Nintendo Wii U. Majitelé této konzole se tak dočkali alespoň nějakých pozitivních zpráv. V posledních dnech se totiž dozvěděli především nepříjemný fakt, že na Wii U nevyjdou žádné aktuálně vyvíjené tituly od společnosti Electronic Arts.

Mario si plácnul se Sonicem

Konzoli by ale měla nabudit spolupráce s firmou SEGA, která připraví tři tituly s populárním ježkem Sonicem. Šéf Nintenda Satoru Iwata zatím bez bližších podrobností a video záběrů představil plošinovku Sonic: Lost World (vyjde i na 3DS), naopak tradiční kompilaci zimních sportovních disciplín Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games už jsme v pohybu sledovat mohli. Hra je oproti předchozím olympiádám obohacená o některé nové disciplíny, HD grafiku a možnost využití GamePadu třeba při biatlonu nebo curlingu.

Na své si přijdou také fanoušci Mariova tradičního parťáka Luigiho. Především pro ně Nintendo chystá New Super Luigi U, což je samostatně hratelné rozšíření úspěšné plošinovky New Super Mario Bros. U. Cena balíčku pro západní trh byla pro majitele původní hry stanovena na 20 dolarů. Na eshopu Nintenda se ke stažení objeví 20. června. Pokud však původní titul nemáte, budete muset 26. července, kdy se New Super Luigi U objeví v obchodech v samostatném krabicovém balení, vytáhnout z kapsy ekvivalent 30 dolarů.

Luigi při svém plošinkovém dobrodružství dostane nového kamaráda, a to králíčka Nabbita, jenž v původní hře pořádně proháněl Maria. Nabbit má unikátní vlastnost – sice nemůže sbírat power-upy a předměty, to ale nebude potřebovat, protože jej nepřátelé nemohou zranit. Proto králíček může být vhodnou alternativou pro méně zdatné hráče.

Nintendo ukázalo novinky pro Wii U
i Zdroj: Hrej.cz

Nintendo dále oznámilo data vydání několika dalších titulů – port povedeného survival hororu Resident Evil: Revelations z 3DSka vyjde na Wii U 24. května s vylepšenou grafikou, novou obtížností a obsahem, kompilace párty her Game and Wario na evropský trh dorazí 28. června, The Wonderful 101 – superhrdinská strategická akce od studia Platinum Games – je v plánu na 23. srpen.

Noví Pikmini nám zpříjemní prázdniny

Velký prostor Satoru Iwata věnoval třetímu dílu oblíbené strategické série Pikmin. Nejprve představil nové hrdiny, jimiž jsou Alph, Brittany a Charlie. Ti hledají jídlo pro svou strádající planetu, když nešťastně ztroskotají ve světě Pikminů. Roztomilé příšerky jim ale jsou připraveny pomoci, a tak budou společně hledat potřebné ovoce. Hratelnost připomíná předchozí díly série, příjemnou novinkou by měla být snazší orientace v herním světě a možnost snadnějšího cestování díky GamePadu, který vše přehledně zobrazuje. Strategie Pikmin 3 bude na evropský trh uvedena 26. července a jistě se stane jedním z největších taháků, proč si Wii U pořídit.

V Nintendo Directu nechyběl ani handheld 3DS, který se nedávno dočkal vlastní velké prezentace s mnoha zajímavými novinkami. Majitelé tohoto kapesního přístroje se mohou těšit na řadu klasických her od společnosti SEGA, které původně vyšly pro zařízení SEGA Game Gear. Nintendo dále upozornilo na blížící se vydání (24. května) Donkey Kong Country Returns 3D s osmi novými levely a na porty The Legend of Zelda: Oracle of AgesThe Legend of Zelda: Oracle of Seasons, oblíbených her z Game Boye, které budou po svému uvedení na 3DS na konci května dočasně prodávány ve slevové akci za 5 dolarů.

Nintendo se chystá na E3

Na konci třicetiminutového pořadu vystoupil Reggie Fils-Aime, šéf americké pobočky Nintenda, a slíbil americkým hráčům, že si budou moci v době E3 zahrát dosud nevydané tituly v prodejní síti Best Buy. Nintendo se tak chce přiblížit obyčejným hráčům, a ne jen novinářům, kteří na E3 zamíří.

Během očekávané červnové výstavy se pravděpodobně rovněž dočkáme oznámení dalších nových titulů Nintenda. Japonská společnost letos na E3 nezvykle neuspořádá vlastní velkou konferenci, místo ní bude vysílat pokračování pořadu Nintendo Direct. Jeho poslední díl pochopitelně přikládáme:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama