Big Fest pro Vitu nebude jen hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Big Fest pro Vitu nebude jen hra

Big Fest pro Vitu nebude jen hra

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

16. 7. 2014 17:36 3
Reklama

Když jsme o festivalovém tycoonu pro PS Vita slyšeli poprvé před nějakým tím rokem, okamžitě si nás získala příjemně vypadající kombinace klasického tycoonu a hudby. Po oznámení se po hře slehla zem, ale její pár sekund slávy na letošní E3, kde jsme se dozvěděli, že hra bude free-to-play, nás minimálně potěšilo tím, že se nad hrou nezavřely brány vývojářského pekla.

Big Fest ale má mnohem vyšší ambice, než být jen nějakou takovou hrou pro PS Vitu. Vývojáři z On The Metal z Big Fest chtějí vytvořit platformu pro nezávislé skupiny, kde by mohly dosáhnout nejen virtuální slávy.

Ve hře budete v roli manažera letního festivalu se nejen starat o vzhled festivalu, rozmístění stánků, záchodů, kempu či atrakcí, ale také o skvělý lineup složený ze skutečných kapel. Z katalogu písniček (vytvořeného ve spolupráci s digitální hudební platformou pro indie muzikanty Jamendo) si vyberete budoucí hvězdy vašeho fesťáku. Producent hry Nick Accordino v rozhovoru pro Polygon uvedl, že se nebude jednat o žádné známé kapely a hráči se tak mohou dozvědět o nové hudbě, ke které by jinak neměli přístup.

"Jsou zde výhody pro obě strany: jako hráč můžete narazit na novou hudbu, jako hudebník můžete svoji tvorbu rozšířit mezi nové publikum. Já například nevlastním aplikaci Jamendo, ale poslouchám na své Vitě kapelu, kterou jsem nikdy předtím neznal. Z hráčova pohledu je to docela cool."

Big Fest bude založen na asynchronním multiplayeru, ve kterém budete moci navštěvovat festivaly ostatních hráčů, pomoci jim s organizací a zvýšit popularitu, nebo naopak trochu zaškodit, poničit repráky nebo stánky. Hráči se tak nebudou moci pouze ztratit v rytmu nezávislé hudby, ale budou muset dávat pozor i na herní stránku titulu.

Big Fest bude zpřístupněn zdarma ke hraní někdy tento podzim. Hráči budou moci zaplatit za dřívější přístup k novějším věcem a upgradům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama