Monster Hunter už prodal 32 milionů her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Monster Hunter už prodal 32 milionů her

Monster Hunter už prodal 32 milionů her

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 2. 2015 12:15 1
Reklama

Od roku 2004, kdy vyšel první díl akčního RPG Monster Hunter na PS2, se prodalo už 32 milionů her s touto značkou. Jen čtvrtý díl si přitom od vydání připsal na konto 3 miliony kopií.

Vzhledem k tomu, že se novinka začala v Evropě a Severní Americe prodávat teprve v pátek 13. února, lze považovat za slibný start, když už v tuto chvíli Capcom vyexpedoval do celého světa víc než tři miliony her. Japonci si nicméně Ultimate verzi čtvrtého Monster Huntera užívají už od loňského roku.

Ve Velké Británii se dokonce čerstvý titul pro 3DS okamžitě probojoval na čtvrté místo žebříčku nejprodávanějších her bez rozdílu platforem. První místo obsadil Evolve, druhé další exkluzivita od Nintenda v podobě Majora’s Mask 3D a třetí skončilo Call of Duty: Advanced Warfare.

V Japonsku hra vyšla 11. října pod titulem Monster Hunter 4G. Jde ale o stejný titul - vylepšený originální Monster Hunter 4 vydaný v zemi vycházejícího slunce už v září 2013. Ten během šesti měsíců pokořil hranici 4 milionů prodaných kusů.

Pokud jste dosud o tuto sérii nezavadili, rozhodně byste ji měli vzít na vědomí, jak milionové prodeje napovídají. Dostupná je na velkých i malých PlayStationech, Xboxu 360, obou Wii i kapesních konzolích od Nintenda. V roce 2004 se objevil Monster Hunter Freedom Unite i na iOS a podporuje MFi ovladače.

Vojtova recenze posledního dílu vyjde na Hrej.cz ještě dnes.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama