Parodie Destroy All Humans! míří na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Parodie Destroy All Humans! míří na PS4

Parodie Destroy All Humans! míří na PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 9. 2016 09:07 1
Reklama

V databázi evropského ratingu PEGI se objevil záznam o PS4 verzi hry Destroy All Humans! od Nordic Games. Okamžitě se rozjely spekulace, zda jde o remaster prvního dílu, nebo snad dokonce úplně nový díl.

Jako nejpravděpodobnější se jeví právě varianta nějakého lehkého remasteru s lepšími texturami a s vyšším rozlišením. Společnost Nordic Games, která se nedávno přejmenovala na THQ Nordic, ostatně už několik podobných projektů postavených na dědictví původních THQ rozjela. Nicméně stáří prvního dílu a fakt, že vyšel v roce 2005 ještě na PS2 a prvním Xboxu, by nasvědčoval spíš tomu, že tento titul může objevit v bizarním programu “zpětné kompatibility” na PS4, kde by dělal společnost několika málo dalším hrám, které ještě projekt PS2 her na PS4 nevzdaly.

Až na posledním místě se pak jeví co do pravděpodobnosti možnost, že by nás THQ Nordic chtěli mile překvapit regulérním pokračováním a zcela novým dílem. I když ani to nelze vyloučit beze zbytku. Koncem srpna zakladatel a šéf firmy Lars Wingefors v rozhovoru pro MCV prozradil, že jeho společnost pracuje na několika neoznámených hrách z portfolia bývalých THQ.

Společnost THQ Nordic už dříve uvedla, že má aktuálně ve vývoji 23 her. Třináct z nich přitom teprve čeká na oznámení. A pokud jde konkrétně o sérii Destroy All Humans!, manažer firmy Reinhard Pollice už v červnu na Twitteru uvedl, že Nordic zvažují několik možností.

Ztřeštěná parodie na béčkové filmy o mimozemských invazích na Zemi z padesátých a šedesátých let, kterou lze popsat jako herní ekvivalent filmu Mars útočí! Tima Burtona, v němž vy terorizujete nebohé pozemšťany, je dědictvím THQ. Nordic získal práva na satirickou open world akční adventuru v aukci v roce 2013 po krachu původního vydavatele.

Jak už bylo řečeno, první díl série Destroy All Humans! vyšel v roce 2005 pro PS2 a původní Xbox. Hru vyvinul tým Pandemic Studios, autoři her The Saboteur, The Lord of the Rings: Conquest, série Mercenaries nebo původních Battlefrontů. Pokračování deutovalo o rok později na stejné platformy. Díl pro Wii nazvaný Big Willy Unleashed i čtyřka s podtitulem Path of the Furon pro PS3 a X360 už ale vznikala v jiných studiích a obě hry se v hodnoceních prvním dvěma ani vzdáleně nepřiblížily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama