Pokémoni těží z výkonu New Nintendo 3DS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémoni těží z výkonu New Nintendo 3DS

Pokémoni těží z výkonu New Nintendo 3DS

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 11. 2016 12:42 3
Reklama

Dvojice Pokémon Sun a Moon pro handheld 3DS se začala ve světě prodávat už 18. listopadu. Do Evropy ale dorazí až zítra. Nejnovější pokémonské dobrodružství od japonského studia Game Freak je další z rozrůstajícího se seznamu her, které fungují na New Nintendo 3DS o něco lépe než na původní verzi kapesní konzole.

Na YouTube se objevilo video, které srovnává nahrávací časy titulu na starém a novém 3DS. V obou případech jde o verzi Moon, digitální kopii, která je nainstalovaná na MicroSD kartu SanDisk o velikosti 32 GB. New Nintendo 3DS má větší RAM, konkrétně 256 MB, zatímco původní handheld jen 128 MB. Na starém 3DS a 2DS spuštění celé hry trvá déle, protože je třeba paměť uvolnit, aby mohla běžet samotná hra. Podobné to bylo už u hry Super Smash Bros. pro 3DS. Zvláštní podporu pro nové 3DS nabídlo i akční RPG Monster Hunter Generations.

Na chod samotné hry naštěstí, zdá se, nemá verze přenosné konzole žádný vliv. I když je rozdíl v nahrávacích časech poměrně značný, bez přímého srovnání majitele původní konzole zřejmě nijak zvlášť trápit nemusí. V každém případě je lepší učinit takový kompromis, než aby Nintendo hodilo původní zařízení zcela přes palubu.

Mimochodem, několik na sobě nezávislých zdrojů mělo britskému Eurogameru potvrdit, že se nový díl Pokémonů chystá také v konverzi pro Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama