Noví Pokémoni boří prodejní rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Noví Pokémoni boří prodejní rekordy

Noví Pokémoni boří prodejní rekordy

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 11. 2016 13:47 7
Reklama

Pokémon Sun a Pokémon Moon jsou na trhu od minulého týdne a Vojta již tvrdě pracuje na recenzi. Než se jí ale dočkáme, fanoušky roztodivných příšerek mezi vámi určitě zajímá, jak si dvojice her vede v prodejích. A podle britského Eurogameru to vůbec není špatné.

Spíš právě naopak. Počáteční prodeje Pokémon Sun a Moon v Británii jsou totiž tak skvělé, že předčily všechny minulé tituly ze stáje Nintenda a jedná se tak o nejúspěšnější start hry na platformách tohoto vydavatele na britském trhu. Nepodařilo se předčit ani hry, které vyšly na tak úspěšná zařízení, jakými bylo Nintendo DS nebo Nintendo Wii.

Prodeje Pokémon Sun a Moon jsou dvojnásobné od předchozích dílů Omega Ruby a Alpha Saphire. Za jediný den se podařilo prodat více kusů, než kolik dokázal masivní hit Wii Fit z roku 2008 za dva týdny. Pokud by se spojily prodeje obou verzí, Sun i Moon, stačilo by toto číslo na sesazení krále jménem FIFA 17 z trůnu první příčky.

Jen v Japonsku prý noví Pokémoni prodali za tři dny přes dva miliony kusů. Je zřejmé, že se značce skvěle daří i díky rozdmýchání zájmu, o které se v létě postarala mobilní hra Pokémon Go. Tu podle dostupných údajů na vrcholu zájmu hrálo přes 25 milionů lidí a na několik dní šílenství postihlo i naši redakci. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama