Zelda zabere skoro půlku místa ve Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zelda zabere skoro půlku místa ve Switchi

Zelda zabere skoro půlku místa ve Switchi

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 1. 2017 14:11 12
Reklama

Nad velikostí úložného prostoru konzole Switch o kapacitě 32 GB už jsme se pozastavili od pátku několikrát. Třeba s souvislosti se zprávami, že půjde rozšířit za pomoci paměťové karty až o 2 TB a uvažuje se rovněž o podpoře USB v domácím módu v doku. Nedostatečné místo v konzoli ale v plné nahotě obnažuje velikost jedné z launchových her.

Pokud byste si chtěli koupit netrpělivě očekávaný titul The Legend of Zelda: Breath of the Wild v digitální podobě, připravte se na to, že si hra ukousne z vašeho prostoru v konzoli 13,4 GB. Dvě až tři podobně velké kousky a máte vystaráno. A to nezapomeňte na to, že část z 32 GB je rezervováno pro samotný systém. Investice do paměťové karty tedy není možností jako spíš nutností. Verze pro Wii U nemá mimochodem o mnoho méně, bude to 13 GB.

Když už jsme u nové Zeldy, za pozornost stojí i dvojice představených obalů. Jeden zdobí evropskou a druhý americkou verzi. Jako obvykle je ta zámořská poněkud drsnější a filmovější, zatímco na starém kontinentu bude hraje Nintendo zákazníkům na romantickou a pohádkovou strunu. Hra se samozřejmě dočká i tématických Amiibo figurek. Kromě už dříve představených postaviček, kterými byl Link coby lukostřelec, Link na koni a Guardian, se na pultech obchodů objeví ještě princezna Zelda a Bokoblin.

Kompatibilní s novinkou navíc budou i starší figurky z jiných dílů ze série Zelda. Wolf Link třeba vyvolá vlčího Linka, jak ho známe ze hry Twilight Princess, aby vám pomohl v souboji. 8-bit Link zase hráči zprostředkuje několik sudů skrývající různé vybavení. Další bonusy pak hráči poskytnou i Toon Link nebo postavička Linka z dílu Ocarina of Time.

V souvislosti s tím, že Breath of the Wild vychází na novou i dosluhující konzoli od Nintenda současně, se v posledních dnech věnuje zvýšená pozornost i rozdílům mezi jednotlivými verzemi. Ty můžete blíže prozkoumat na přiložených videích. Ta ukazují v podstatě totéž, ale pokaždé odlišnosti demonstrují trochu jiným způsobem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama