Nová Zelda nepodpoří technologii Rumble HD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová Zelda nepodpoří technologii Rumble HD

Nová Zelda nepodpoří technologii Rumble HD

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 1. 2017 09:29 1
Reklama

Jestliže jste, tak jako my, předminulý týden sledovali prezentaci nové konzole od Nintenda, určitě vám neunikla implementace nové technologie Rumble HD, která zjednodušeně řečeno posouvá vibrační odezvu na zcela novou úroveň. Umíme si samozřejmě představit celou řadu zábavných využití, ne všechny hry na Switchi ale Rumble HD budou podporovat.

V rozhovoru, který poskytl producent The Legend of Zelda: Breath of The Wild Ejdži Aonuma francouzskému serveru Gamesblog, padla i otázka na to, zda i chystaná Zelda jakožto launchový titul pro Switch nabídne podporu výše zmíněné nové technologie. Aonuma však bohužel odpověděl zamítavě.

Breath of the Wild podle něj Rumble HD nenabídne zejména z toho důvodu, že hra není určena pouze pro Switch a vývojářský tým proto nemohl využít všechny unikátní vlastnosti nového zařízení. Podotkl navíc, že on sám by si implementaci této technologie do hry moc přál, ale není to kvůli multiplatformnímu vydání hry zkrátka možné. Připomeňme, že zatímco na konceptu nové Zeldy začal tým pracovat hned po vydání předchozího dílu jménem Skyward Sword z roku 2011, verze pro Switch započala svůj vývojový cyklus teprve loni na jaře.

Výrobce Switche novou funkci představil za pomoci virtuálních kostek ledu a tekoucí vody, hráč by při držení konzole měl přesně poznat, jak plná je imaginární sklenice a cítit pohyb jednotlivých kostek. Nintendo si od této vlastnosti konzole slibuje poskytnutí takových zážitků, které se nedají vnímat pouhým zrakem či sluchem. Nová Zelda by ale i bez Rumble HD měla hráčům nabídnout desítky hodin zábavy v masivním otevřeném světě. Hra vychází na Nintendo Switch a Wii U už 3. března. Předobjednat si ji můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama