FIFA pro Switch je FIFA 18. Engine je neznámý
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA pro Switch je FIFA 18. Engine je neznámý

FIFA pro Switch je FIFA 18. Engine je neznámý

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 2. 2017 10:11
Reklama

EA toho pro Switch moc nechystá, a když, tak je to všelijaké, jen ne ideální. Fotbal je rozhodně hrou, která leckterého váhavce nahlodá a nakonec přiměje k tomu, aby dal nové konzoli od Nintenda přeci jen šanci. Když se ale začne ukazovat, že oznámená FIFA nemusí být identická jako na ostatních zařízeních, začne to být poněkud zvláštní. A nadšení rychle opadne.

Když jsme se před měsícem dozvěděli, že na Switchi fotbal opravdu vyjde, nebylo vůbec zřejmé, o jakou hru se vlastně bude jednat. Vyjde 3. března nějaký starší díl coby launchový titul? Nebo se snad myslí plnohodnotná FIFA 18, která by vyšla až na podzim? Patrick Söderlund tehdy slíbil, že FIFA pro Switch bude tou nejautentičtější sportovní hrou, jaká kdy byla pro hráče Nintenda vytvořena. Obratem ale dodal, že hra bude ušitá přímo na míru novému zařízení.

To vůbec nemuselo znamenat regulérní díl, ale třeba nějakou vlastní nově vzniklou sérii. Tom Phillips z britského Eurogameru před necelým měsícem řekl, že by nová hra měla vycházet z verzí vytvářených pro Xbox 360 a PlayStation 3. To nám příliš důvěry nepřidalo.

Od té doby se vedení EA k případu nevyjádřilo. Až dosud. Alespoň částečný klid nám dopřál skrze Gamereactor Peter Moore, bývalý ředitel divize EA Sports a současný šéf tamního „kompetitivního oddělení“. „Vytváříme na míru šitou verzi FIFA pro Nintendo Switch. Bude to FIFA 18, a samozřejmě vyjde tehdy, až vyjde tento díl i na ostatních zařízeních,“ řekl.

Samozřejmě se Gamereactor pídil i po otázce, zda bude nová FIFA pro hybridní konzoli vycházet ze starých či ze současných konzolí od Sony a Microsoftu. Uspokojivou odpověď ale redaktoři nedostali. Moore opět jen zopakoval, že hra, která vyjde, bude na míru ušitá pro Nintendo Switch a stojí za ní – stejně jako za všemi dalšími verzemi – vancouverské studio.

Přiznáváme se, že nejasnosti, které novou nintendovskou verzi obepínají, nás více a více utvrzují v tom, že má Tom Phillips pravdu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama