Switch se v USA prodává lépe než Wii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch se v USA prodává lépe než Wii

Switch se v USA prodává lépe než Wii

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

7. 3. 2017 11:39 14
Reklama

Ačkoliv se najde mnoho škarohlídů, kteří tvrdí, že Nintendo Switch nemá kvůli svému zpracování šanci pořádně zasáhnout ani jednu skupinu hráčů, opak je alespoň podle čísel prodaných kusů pravdou. Šéf americké divize Nintenda Reggie Fils-Aimé je údajně nadšený a uvedl, že se Switch prodává lépe nežli legendární Nintendo Wii.

S informací přišel redaktor New York Times Nick Wingfield, který na svém Twitteru citoval zmiňovaného šéfa amerického Nintenda: „Prodeje Nintenda Switch od pátku do soboty překonaly první dva dny prodeje jakékoliv jiné konzole od Nintenda ve Spojených státech. Na druhém místě je Wii.“

Podle Wingfielda pak Fils-Aimé rovněž uvedl, že The Legend of Zelda: Breath of the Wild je nejlépe prodávaným launchovým titulem, který kdy Nintendo k některé ze svých konzolí vydalo. Je však nutné zmínit, že se bavíme o samostatné hře, nikoliv „hře zdarma“ k nákupu konzole, jako tomu bylo v případě Wii Sports. I přes to nová Zelda porazila i legendární Super Mario pro N64.

Podobný rekord pak zaznamenali i ve Velké Británii, Switch tam ale nepřekonal Wii, nýbrž Wii U. Za prvních 48 hodin se v UK prodalo 80 tisíc kusů nové konzole, což je dvojnásobek oproti 40 tisícům prodaných Wii U. V porovnání s Xbox One a PlayStation 4 ale nové Nintendo zaostává, konzole Microsoftu totiž vykázala během prvních dvou dnů prodej 150 tisíc kusů a nejnovější PlayStation ještě o sto tisíc kusů více.

Otázkou pak samozřejmě zůstává, nakolik se prvotní zájem o konzoli může projevit v dlouhodobém měřítku. V tomto ohledu čeká Nintendo Switch hodně práce, aby se alespoň přiblížilo k více než 100 milionům prodaných kusů Wii. Ale trh je v tuto chvíli nastaven trochu jinak, nežli tomu bylo před deseti lety a s tak obřími čísly nikdo v plánech nepočítá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama