UPDATE: Making of Zelda je k dispozici
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Making of Zelda je k dispozici

UPDATE: Making of Zelda je k dispozici

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 3. 2017 14:30 1
Reklama

The Legend of Zelda: Breath of The Wild je na trhu již více než týden a v recenzích po celém světě sbírá naprosto pohádková hodnocení. A to včetně té naší. Mnozí z nás již měli možnost vyzkoušet, zda je na tvrzení, že se jedná o jednu z nejzásadnějších her všech dob, něco pravdy. Pokud se ale o vývoj zajímáte trochu hlouběji, určitě vám přijde vhod následující zpráva.

AKTUALIZACE

Trojdílný dokument je již k dispozici a na jeho desetiminutové části se můžete podívat pod tímto článkem. Věnují se samotnému počátku vývoje, příběhu, postavám a otevřenému světu, v němž se The Legend of Zelda: Breath of the Wild odehrává.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Americká pobočka Nintenda totiž na Twitteru oznámila třídílný dokument o vývoji nové Zeldy. První část by měla být dostupná již dnes, konkrétně ve dvě hodiny odpoledne našeho času. Zatím přesně nevíme, jakým způsobem bude dokument zpracován, oznámení ale bylo doplněno o krátký teaser. Z něj je patrné, že ve „filmu o hře“ vystoupí hlavní designér Ejdži Aonuma, hovořit se bude i o herní hudbě a dalších prvcích herní produkce.

Zelda je momentálně jedním z horkých diskuzních témat, vývojáři si pochvalují prodeje a tvrdí, že se jedná o nejúspěšnější nebundlovaný titul všech dob pro herní platformy od Nintenda. Na nedávné konferenci GDC se již podělili o několik zajímavých perliček z vývoje, mezi které patří například vytvoření 2D prototypu, na němž testovali rozličné herní systémy.

V minulosti také autorský tým hovořil o ztrátě, kterou pro něj znamenalo úmrtí bývalého prezidenta japonského Nintenda Satoru Iwaty. Šéf vývoje Hidemaro Fudžibajaši se o své pocity podělil s magazínem New Yorker: „Když odešel, byly chvíle, kdy nás něco napadlo a s nadšením jsme to hned chtěli říct Iwatovi. A pak jsme si uvědomili, že už není mezi námi. Mijamoto mi řekl, že to vnímal stejně. Během víkendu dostal nápad a těšil se, až ho v pondělí řekne Iwatovi, jen aby si vzpomněl, že už se to nestane. Ten smutek je hluboký. Možná to zní trochu duchovně, ale cítili jsme, že Iwata nad naší prácí stále dohlíží. Byl to jistý zdroj motivace k tomu, abychom hru neustále zlepšovali.“

Motivace byla zřejmě velice silná, The Legend of Zelda: Breath of The Wild je vynikající hrou, o níž se bude hovořit ještě za řadu let. Jirka ve své recenzi našel jen několik výtek, nakonec mu ale nezbylo nic jiného, než novou Zeldu označit za pohádkovou hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama