Switch již oslovil na 1,5 milionu hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch již oslovil na 1,5 milionu hráčů

Switch již oslovil na 1,5 milionu hráčů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 3. 2017 15:52 6
Reklama

Zdá se, že nástup Nintenda na trh byl protentokrát silnější, než jako tomu bylo v minulosti. Během prvních dnů se totiž dle odhadů prodalo až na 1,5 milionů konzolí Nintenda Switch. Jedná se o cifru pocházející od analytické společnosti SuperData Research, jež se zaměřuje na trh počítačových a konzolových her, virtuální reality, mobilních zařízení, softwaru a konzolí.

Portfolio společnosti je úctyhodné a mohlo by tedy být považováno za důvěryhodný zdroj kvalifikovaného odhadu, stále je však nutno mít na paměti to, že se jedná pouze o onen odhad a dokud nám Nintendo nesdělí cokoli oficiálního, tak se přesné cifry zřejmě ani nedozvíme. Ty stávající přitom společnost SuperData posbírala zejména od Famitsu (japonský web) a GfK (v Německu sídlící firma zaměřená na průzkum trhu) a z takto dostupných dat aktuálně vyplývá, že v USA se prodalo na půl milionu konzolí, 360 tisíc se jich dostalo mezi zákazníky v domovském Japonsku, 85 tisíc oslovilo hráče v Británii a na 110 tisíc pak ve Francii.

Tyto cifry by měly odpovídat zhruba prvnímu týdnu prodejů, a to by na jednu stranu mohlo korespondovat s přáním Nintenda vyexpedovat (tedy nikoli prodat) na dva miliony konzolí ještě před koncem března. Ve světle těchto údajů se něco takového zdá být reálné a je vlastně dost dobře možné, že tuto metu Nintendo Switch již minimálně v otázce vyexpedovaných kusů překonat dokázalo. Na potvrzení či vyvrácení si ale budeme muset každopádně ještě počkat, nicméně již nyní Nintendo potvrdilo pozici Switche jakožto nejrychleji se prodávající konzole této společnosti na americkém trhu. Toto prohlášení přišlo po zprávě New York Times, jež popisovala Switch jako konzoli zatím úspěšnější než Wii U.

Vyloženě zajímavě nadále vyznívá informace ta, že novou a dle našeho mínění velmi povedenou Zeldu a zároveň nejžhavějšího kandidáta na hru roku si pořídilo až 89 % majitelů konzole. To v praxi značí na 1,3 milionů kopií jen na Switchi s tím, že hra vyšla rovněž i na Wii U. A pro srovnání – PlayStation 4 dokázal během prvních 24 hodin oslovit na milion zákazníků jen v severní Americe a během prvního týdne tomu pak bylo na dva miliony v celosvětovém měřítku.

Celkově se tak zjevně jedná o silný start, otázkou však je, nakolik si nová konzole od Nintenda udrží pozornost hráčů i do budoucna a zda se tentokrát Nintendu podaří ustát i v očích ostatních vydavatelů. V minulosti totiž kupříkladu Wii U odřekli spolupráci zástupci Ubisoftu, EA i Bethesdy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama