Krabicovka Lega na Switch stahuje 13 GB
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Krabicovka Lega na Switch stahuje 13 GB

Krabicovka Lega na Switch stahuje 13 GB

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 3. 2017 11:43 8
Reklama

Když vyšlo najevo, že Nintendo Switch bude obsahovat interní úložiště o kapacitě jen 32 GB, které lze pochopitelně rozšířit za pomoci paměťové karty, řada fanoušků Nintenda říkala, že to nevadí. Argumentovali s tím, že digitální verze her si stejně nekupují, a proto pro ně nebude velikost vnitřní paměti problém. To se ale může změnit. Naznačuje to alespoň titul Lego City Undercover původem z Wii U.

Část dat je totiž potřeba stáhnout a nainstalovat přímo do Switche. Zjistilo se to z obalu krabicové verze, kterou už obdrželi někteří prodejci. Navíc se tak neobejdete bez připojení k internetu. Upozornění na krabičce varuje, že je třeba stáhnout až 13 GB a takový prostor musí být také volný v paměti. Vzhledem ke kapacitě 32 GB, z níž část je vyhrazena pro samotný systém, jde o značnou porci.

Přitom až dosud se nepočítalo s tím, že bude nutné hry z cartridgí instalovat tak jako diskové tituly na PS4 a Xboxu One. Padá tím jednak výhoda v podobě ušetření místa i přednost fyzického nosiče, který má umožnit okamžitě bez dalšího zdržování začít hrát. Můžeme se jen dohadovat, zda není důvodem snaha vydavatele ušetřit na údajně velmi drahých médiích, jejichž cena logicky roste s kapacitou. To by vysvětlovalo, proč není v cartridgi hra celá a zbytek musíme stahovat.

Navíc cena médií vedla také k tomu, že jsou některé multiplatformní hry pro Switch v průměru přibližně o 10 eur dražší než na ostatních zařízeních. To je třeba případ titulů Rime a Minecraft: Story Mode. Lego City Undercover se tato nepříjemnost netýká, hra bude stát na Switchi stejně jako na PS4 a Xboxu One. Ale není důvodem právě skutečnost, že stahováním dat ušetřil vydavatel peníze, které by musel vrazit do většího média?

Zatímco původní hra pro Wii U už je ve výprodeji, “novinka” se bude stejně prodávat za plnou šedesátidolarovou cenu. Obsahuje ale navíc třeba kooperaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama