"Nová Zelda se stane vzorem pro další díly"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Nová Zelda se stane vzorem pro další díly"

"Nová Zelda se stane vzorem pro další díly"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 4. 2017 12:27 17
Reklama

O japonském videoherním průmyslu někteří říkají, že už má nejlepší léta za sebou a tamní vývojáři nedokáží držet krok se západní konkurencí. Po technické stránce skutečně zřejmě kralují západní studia. Nicméně pokud jde o design, neřekli určitě Japonci poslední slovo.

Důkazem budiž, jak výborně si třeba Nintendo poradilo se sanboxovým pojetím titulu The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Mohlo by se pro sérii stát standardem.

Eidži Aonuma v rozhovoru pro magazín Famitsu naznačil, že další Zelda by měla kráčet ve stopách posledního dílu. V budoucnu se podle něj dočkáme více takových open world her z tohoto světa a toto pojetí se stane novým standardem.

S ohledem na to, že s tímto druhem her nemají vývojáři tolik zkušeností, je výsledek v podobě Breath of the Wild obdivuhodný. A když se hra se setkala s tak vřelým přijetím, bylo by zřejmě chybou vykročit v dalším díle opět úplně jiným směrem, jak mělo Nintendo mnohdy ve zvyku.

Když už je řeč o Zeldě, stojí za zmínku i to, že nový patch 1.1.1 znatelně zlepšuje framerate hry na Switchi. Verze pro Wii U bohužel takové zlepšení nezaznamenala. Líbit by se vám mohl i nový efektní způsob cestování vzduchem, který objevil hráč s přezdívkou mety333. S pomoci magnetismu přišel na způsob, jak vystoupat tak vysoko, aby mohl pak přeplachtit celou mapu.

Už dříve se to povedlo za pomoci jiné techniky, dotyčný hráč se ale musel víc činit. Každých pár (desítek) metrů bylo třeba zapálit s pomocí hořícího šípu trávu pod sebou, aby se nechal vzdušným proudem vynést o kousek výše. A tak pořád dokola.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama