Japonci dělají 20 her pro Switch na UE4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Japonci dělají 20 her pro Switch na UE4

Japonci dělají 20 her pro Switch na UE4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 4. 2017 12:09 1
Reklama

Společnosti Nintendo a Epic Games se při opakovaných příležitostech chlubily, že hybridní Switch si výborně rozumí s technologií Unreal Engine 4. V praxi nám to ostatně už předvedl první titul. Snake Pass rozhodně neudělal svým autorům, nové konzoli ani enginu ostudu. A i když verze pro Switch po grafické stránce mírně za ostatními zaostává, rozdíl není tak velký, jak se čekalo. Mohl by to být příslib do budoucnosti a ta může přinést velké množství her, které pohání tato technologie.

Takajuki Kawasaki z japonského zastoupení Epic Games v rozhovoru pro Automaton uvedl, že je v tuto chvíli jen v zemi vycházejícího slunce ve vývoji asi 20 her pro Switch, které využívají Unreal Engine 4. Kawasaki zalitoval, že se žádný z nich neobjevil v launchovém lineupu, ale jmenoval jako první vlaštovku už zmíněný Snake Pass. Dalším má být třeba nový díl Shin Megami Tensei.

Brzy navíc bude podle Kawasakiho možné vyvíjet hry na Switch i s bezplatnou verzí Unreal Enginu. Jediné, co tak budete potřebovat, je vývojářská licence od Nintenda. Další japonské hry pro Switch, které využijí technologii od Epicu, jsou Bloodstained: Ritual of the Night a velmi pravděpodobně i Dragon Quest XI, jehož PS4 verzi určitě pohání UE4, ale 3DS pochopitelně využívá jiný engine.

Vzhledem k tomu, jak v posledních letech roste popularita Unreal Enginu i mezi japonskými vývojáři, je určitě jeho podpora pro Nintendo životně důležitá. Stejně tak ale bude zásadní, aby Switch dokázal na pohled s ostatními verzemi jakžtakž držet krok. Detailní rozbory Snake Passu naznačují, že by hardware hybridní konzole nemusel být zase tak slabý, aby si s multiplatformními tituly neporadil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama