Rime vychází, sledujte nový trailer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rime vychází, sledujte nový trailer

Rime vychází, sledujte nový trailer

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 5. 2017 09:19 1
Reklama

O hře Rime jsme se poprvé dozvěděli před čtyřmi lety na Gamescomu, kde byla představena v rámci nezávislé sekce na konferenci PlayStation. Logická plošinovka od španělského studia Tequila sice neměla tak úplně hladký vývojový cyklus, nyní je však konečně tady a první reakce recenzentů jsou více než pozitivní. Hra svůj příchod oznámila novým trailerem.

Rime vypráví příběh malého chlapce, který ztroskotal na opuštěném a záhadném ostrově. Vývojáři slibují emocemi nabitý příběh plný průzkumu a objevování, mezi hlavní zdroje inspirace řadí díla, jako je Malý princ od Antoina de Saint-Exupéryho nebo tvorba filmového studia Ghibli. Při sledování herních záběrů si také nelze nevzpomenout na hry, jako je ICO, Journey nebo nedávný The Last Guardian. Průběh vývoje jsme pečlivě sledovali a o hře se můžete více dozvědět v našich starších novinkách.

Herní prostředí je silně ovlivněno středomořskou atmosférou. V rámci hraní narazíme na divoké tvory, prastaré ruiny a zapomenutá tajemství, hlavní náplní ale bude řešení logických hádanek. Ty jsou založeny na hrátkách se světlem, zvukem, perspektivou, a dokonce i časem. Rime je aktuálně dostupné na PS4, Xboxu One a PC. V plánu je i verze pro Switch, která by se měla objevit v průběhu třetího kvartálu letošního roku.

Kromě traileru si můžete pustit i prvních patnáct minut z hraní. O naši recenzi se postará Jirka, který se na hru velice těšil. Jeho hodnocení se dočkáte v průběhu příštího týdne. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama