Pokemon Go Fest se stal velikým fiaskem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokemon Go Fest se stal velikým fiaskem

Pokemon Go Fest se stal velikým fiaskem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 7. 2017 10:16 4
Reklama

Slunné odpoledne, chicagský Grant Park, lovení Pokémonů. Co se jenom může pokazit? Evidentně vše. Historicky první Pokemon Go Fest pod taktovkou vydavatele Niantic sliboval návštěvníkům nevšední zážitek, možnost chytit legendární Pokémony a živé vystoupení některých důležitých osobností stojících za oblíbeným mobilním titulem. Masivní podcenění technických i organizačních nároků víkendové akce ale z celého festivalu učinilo spíše katastrofu.

Desetidolarové vstupné umožnilo zakoupit lístek na Fest v podstatě každému. Jak u vchodu do areálu, tak i všude v něm proto vznikaly obrovské fronty. Hlavním problémem byl ale technický výpadek herních serverů. Na zvýšený zájem hráčů zřejmě nebyla technika vůbec připravena a tisíce současně se připojujících mobilních zařízení potopily celou síť ke dnu. Pro účastníky připravené úkoly byly v ten moment nesplnitelné a atmosféra v parku značně houstla.

S častými výpadky se potýkal i livestream akce, technika přímo na hlavní stage, problémy s připojením měli hráči globálně. Když nakonec na pódium vystoupil Mike Quigley, CEO Niantic, dočkal se bučení a fanoušci skandováním dali jasně najevo, že takhle příště ne. Omluvou by jim nakonec mělo být vrácení vstupného a odškodnění v podobě Pokécoins v hodnotě v přepočtu více než dvou tisíc korun. Problémy navíc zastínily slavnostní odhalení nových legendárních Pokémonů. I v Čechách již lze lapit Lugiu i Articuna.

Úsměvný sestřih vytvořený jedním z internetových diváků přikládáme níže. Jsme zvědavi, jakým směrem se budou ubírat budoucí podobné akce, především srpnová Safari Zone v Praze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama