Vychází herní adaptace Pilířů země
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází herní adaptace Pilířů země

Vychází herní adaptace Pilířů země

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

15. 8. 2017 13:50 2
Reklama

Hry vzniklé na motivy knižní předlohy zas až tak příliš běžné nejsou, čas od času se ale přeci jen nějaká najde a ta dnes připomínaná by jistě mohla stát za to – řeč je totiž o herní inkarnaci Pilířů země, kterou mají na starosti zkušení specialisté na adventury, němečtí Daedalic Entertainment.

Celým jménem Ken Follett’s: The Pillars of Earth je prvním z celkově plánovaných třech částí vyprávění a na PC, Mac, Linux, Xbox One i na PlayStation 4 vyšla hra právě dnes. A díky tomu můžeme potěšit čtenáře předlohy i ty ostatní čerstvě vydaným launch trailerem:

Připomenout můžeme vedle toho to, že hra přináší příběh z Anglie 12. století a z doby výstavby významné gotické katedrály, jež spojuje osudy mnoha zainteresovaných postav. Těmi jsou například i outsider Jack, vznešená Aliena a mnich Philip, tedy hlavní postavy hry a ty, jejichž rolí se hráči zhostí.

Příběh samotný nicméně sleduje základní pilíře vyprávění knižní předlohy celkem věrně, určité aspekty příběhu však půjdou vlastními volbami či i jen samotným průzkumem prostředí ovlivnit.

Onen svět hry přitom znamená až dvě stovky ručně malovaných pozadí, na nichž se slibuje odehrávat epický příběh kombinující mimo jiné motivy války i romance a ve kterém rovněž nebude nouze o zvraty ani spiknutí, čtenáři znalí původní předlohy však ale již jistě tuší své.

Zajímavou a ukázkou i přiloženou galerií naznačenou atmosféru hry nadále podporuje orchestrální soundtrack a za zmínku koneckonců rovněž stojí i fakt, že ve hře si zahrál i sám Ken Follet, který namluvil jednu z vedlejších postav hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama