Tabata opět naznačuje mobilní FF na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tabata opět naznačuje mobilní FF na Switchi

Tabata opět naznačuje mobilní FF na Switchi

David Plecháček

David Plecháček

28. 8. 2017 08:29 1
Reklama

Některé hry jsou pro Switch jako dělané. Jenže zdaleka ne všechny na něm vyjdou. Rádi bychom například hráli Final Fantasy na nové konzoli od Nintenda, ale můžeme si leda tak nechat zajít chuť. Nechystá se ani remaster, ani poslední díl s číslovkou XV. Na druhou stranu byla oznámená verze pro mobilní telefony – co ta a Switch?

Hadžime Tabata řekl v rozhovoru pro IGN, že existuje určitá šance, že by mobilní verze opravdu na Switch mohla zamířit. Respektive to rozhodně není vyloučené. „Museli bychom přemýšlet, jaký by to mělo význam a co by to pro nás znamenalo. Jde o to, jestli by to lidé chtěli hrát a jestli by to byla ta správná věc, kterou by měl náš tým dělat.“

V tuhle chvíli kapesní verze nepodporuje gamepad, jak Tabata potvrdil. Na druhou stranu Square Enix chce udělat s touto verzí, co nejvíce půjde. Dříve už Tabata skrze stream na Twitchi řekl, že spousta zaměstnanců japonského vydavatele vyjádřila svůj entuziasmus konzoli, jejíž název je velice podobný názvu streamovací platformy.

Square v tuto chvíli nic pro Nintendo Switch nechystá. Port mobilní verze se zdá být tou nejsnazší variantou. I proto, že srdcem hybridní konzole od Nintenda je mobilní čip Tegra. FF XV Pocket Edition má být navíc víceméně plnohodnotnou adaptací úspěšného RPG s jedinečnou stylizací. Jedinou nevýhodou by bylo zjednodušené ovládání. Ale to není nic, s čím by se nedalo nic udělat. Kapesní edice bude rozdělena na epizody, první vyjde ještě tento rok a bude zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama