Podívejte se na ukázku Sky od autorů Journey
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na ukázku Sky od autorů Journey

Podívejte se na ukázku Sky od autorů Journey

David Plecháček

David Plecháček

15. 11. 2017 13:20
Reklama

Když v roce 2006 zakládal Jenova Chen s Kelle Santiagovou na univerzitě USC v Los Angeles svou společnost, těžko tehdy mohl soudit, že se proslaví po celém světě a svými atypickými hrami si podmaní celý svět. A přece se to Thatgamecompany se svými Flow, Flower a Journey povedlo. Teď se ale od své alma mater, od Sony, odvrací.

Společnost totiž opouští PlayStation a vrhá se na mobilní iOS. Od své předchozí tvorby přitom neutíká příliš daleko. Autoři už před časem představili Sky, a díky magazínu IGN se můžeme podívat na první skutečné záběry na to, jak se nebeské putování vlastně hraje.

Sám Jenova Chen se ujal role vypravěče a průvodce svou novou vlastní hrou. Už v úvodu stvrzuje to, co se dá vlastně říci o všech projektech Thatgamecopmany – jedná se spíše o virtuální zážitek. Na jeho začátku se každý ocitá v osamocené roli dítěte stínu, ale později do něj sestoupí světlo, což mu umožní poznávat svět z jiné perspektivy.

Snahou Chena a jeho týmu je umožnit sdílet svůj zážitek lidem s jejich okolím. „Mnoho lidí se mě ptalo, jestli bych nevytvořil něco jako Flower nebo Journey, co by mohli prožít se svými ženami nebo dětmi,“ vysvětluje sám Chen pohnutky, které jej vedly k vytvoření Sky. Jako jedinec tak ve Sky prakticky nic nezmůžete, každý je malý, slabý a zranitelný, ale společnými silami lze veškeré výzvy překonat.

Sky by se později mělo podívat i na jiné platformy. Kdy a kam ale Chen zatím neprozradil. Pokud jste na hraní na mobilních platformách zanevřeli, můžete alespoň doufat, že se novinka podívá třeba i zpět na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama