Nintendo slaví prodeje ve Spojených státech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo slaví prodeje ve Spojených státech

Nintendo slaví prodeje ve Spojených státech

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 1. 2018 13:10 1
Reklama

Nintendu se v poslední době daří prodávat svůj hardware tempem, jež se pomalu blíží běžným velkoobchodním prodejům rohlíků. Důkazem toho je nejen nový Switch jako takový, ale i letité (byť již několikrát omlazené) Nintendo 3DS. To totiž zažilo jeden ze svých doposud nejsilnějších měsíců.

V měsíci prosinci bylo tou nejprodávanější konzolí ve Spojených státech právě Nintendo Switch a celkově na tamním trhu od launche prodali již 4,8 milionů konzolí. To mimo jiné znamená nejrychleji se prodávající konzoli v USA.

Tuto informaci již dříve tento týden naznačil dokonce sám Microsoft, Nintendo to každopádně aktuálně potvrzuje a navrch přidává, že samotné Nintendo 3DS zažilo v rámci amerického trhu nejlepší prodeje od roku 2014 (původní launch přitom proběhl už v roce 2012).

Jen v prosinci se tak 3DS prodalo tři čtvrtě milionu, což mimo jiné znamená meziroční nárůst prodejů o 27 % a celkem se v USA prodalo již 21 milionů kusů Nintenda 3DS.

Nintendu se za velkou louží zkrátka daří a my můžeme být nyní jen zvědaví na to, jak s prodeji zamává nově oznámená sada hraček jménem Nintendo Labo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama