Na PS4 přibudou dvě klikací adventury
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na PS4 přibudou dvě klikací adventury

Na PS4 přibudou dvě klikací adventury

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

3. 2. 2018 08:16 3
Reklama

Klasické point and click adventury sice nejsou na PlayStation 4 zrovna dominantním žánrem, to nicméně neznamená, že by na něm ty nejzásadnější kousky nevycházely. Z pohodlí gauče si už teď můžete zaklikat třeba v remasterovaných verzích znělých klasik jako Grim Fandango a Day of the Tentacle, nebo jedné z mála tematicky vážnějších adventur z dílny Daedalic založené na knižní předloze - The Pillars of the Earth. Řady klasických adventur na PS4 a dokonce i na Switchi se teď chystají rozšířit další dva zbrusu nové kousky.

Prvním z nich je The Wardrobe, politicky (a jakkoliv jinak) nekorektní adventura inspirovaná nejzvučnějšími devadesátkovými klasikami jako Monkey Island, Day of the Tentacle nebo Sam & Max: Hit the Road. Už kostlivec ve vytahané mikině v hlavní roli nenechá nikoho pochybách, že máme co do činění s hromadou černého humoru, řízným metalovým soundtrackem, obskurním animovaným násilím a zástupem absurdních postaviček. Ani Pedobear nechybí. Hra se nerozpakuje dělat si šprťouchlata z všemožných popkulturních odkazů, hry nevyjímaje. Mimo jiné tu tak narazíte třeba na upečeného ptáka z Angry Birds, Pip-Boye z Falloutu nebo Wilsona, hlavního hrdinu z Don´t Starve.

Ani druhá chystaná adventura si nebere servítky - jmenuje se Detective Gallo a může se pochlubit pěknou komixově-noirovou stylizací. Obrazovky i animace jsou ručně kreslené a vypadají opravdu slibně. Hráč se tentokrát ujímá role věčně nabroušeného soukromého očka (jak se na žánr noir sluší a patří), který je navíc, jen tak mimochodem, rozložitý pták v obleku. Na hráčích samozřejmě bude rozlousknout zapeklitý případ, přičemž cestou natrefí na řádku bizarních postaviček, hádanek a... kaktusů.

The Wardrobe vyšla na PC už v únoru 2017 a dostalo se jí tu od milovníků adventur velmi kladného hodnocení. Detective Gallo má na PC ohlášené datum příchodu jaro 2018. Přesná data vydání na PS4 a Switch zatím oznámena nebyla.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama