Dandara je plošinovkou bez gravitace
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dandara je plošinovkou bez gravitace

Dandara je plošinovkou bez gravitace

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 2. 2018 15:55
Reklama

Brazilský nezávislý tým Long Hat House se aktuálně chlubí launch trailerem svého drobného indie projektu jménem Dandara, který si již od včerejška můžete zahrát hned na celé řadě platforem a který se v hábitu klasické plošinovky snaží hráče přesvědčit o originálním pojetí.

To přináší příběh stejnojmenné hrdinky Dandary, která se jala zachránit vlastní skomírající svět jménem Salt. V tom žili lidé i jiné bytosti dříve volně a nespoutaně, osud tomu však chtěl tak, že nastoupit opět musíme my hráči a zachránit je budeme muset před jinak celkem jistou zkázou.

Hlavním znamením hry je každopádně volnost v tomto případě definovaná zejména popíráním zvyklostí týkajících se zákonů gravitace. Unikátní pohyb přitom dokáže využít rovněž i unikátní ovládání a pokud se hru rozhodnete zahrát i na zařízení s dotykovým displejem, tak využit je v takovém případě i ten.

A jak můžete vidět v případě launch traileru uveřejněného níže, tak hru a zážitek z ní poté dokresluje také zajímavý a retrem inspirovaný výtvarný styl a množství postav, s nimiž může docházet k interakci.

Chybět ale samozřejmě nesmí také boj a s tím spojená i jistá dávka adrenalinu. O ten se už ostatně ale nejlépe postará pravděpodobně už pohyb samotný. Ten se totiž skládá výhradně ze skoků z jedné plošiny či platformy na druhou.

Dandara je každopádně k mání a k vyzkoušení již nyní, a to na Xbox One, PS4, na Switchi, PC (včetně platforem Mac a Linux) a hrát mohou dokonce i hráči s mobilními zařízeními s Androidem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama