FOX n FORESTS nás vrátí do 16bitové éry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FOX n FORESTS nás vrátí do 16bitové éry

FOX n FORESTS nás vrátí do 16bitové éry

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

22. 2. 2018 12:03 2
Reklama

Retro je posledních pár let v kurzu a často stačí na hráče svůdně mrknout pixel art grafikou nebo inspirací v klasikách typu Castlevania, Zelda nebo Wonder Boy, a oni nostalgicky vzdychají a nadšeně otevírají peněženky. Výjimkou v tomto ohledu nebude ani FOX n FORESTS, 2D akční plošinovka dávající hratelností i půvabnou tvářičkou vzpomenout na skákačky se zlaté 16bitové éry.

Hra v roce 2016 uspěla na Kickstarteru, kde požadovala 95 000 Eur, aby ji hráči nakonec podpořili dokonce více než 107 000 Eury. A nyní se připomíná trailerem oznamujícím, že se této krásně vypadající hry dočkáme už letos na jaře.

V jádru oldschool skákačka hodlá kombinovat barevnou retro grafiku s moderními herními prvky. Ujmete se v ní role lišáka Ricka, vyzbrojeného magickou kuší schopnou nejen útočit na blízko i na dálku, ale také přepínat mezi ročním obdobími, což samozřejmě vyústí ve všelijaké možnosti překonávaní překážek a způsoby boje s nepřáteli. V zimě můžete například zmrazit nepřátele, na podzim pak vytvářet z padajících lístků nové plošinky a podobně. To vše bude podloženo správně pípavým retro soundtackem. Ten spolu se záběry na svižnou hratelnost můžete ostatně sami obdivovat v níže přiloženém traileru.

FOX n FORESTS je v přípravě na PC, Mac, Linux, Switch, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama