Fortnite propojí hráče na všech zařízeních
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite propojí hráče na všech zařízeních

Fortnite propojí hráče na všech zařízeních

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 3. 2018 11:42 3
Reklama

Když jsme vás sotva před pár dny informovali o tom, kterak on-line akce Fortnite míří na mobilní zařízení, tak jsme také přinesli příslib týkající se multiplatformního hraní. A právě tento musíme aktuálně upřesnit.

Dle původních informací totiž měli zůstat stát stranou ti hráči, kteří vlastní Xbox One edici hry, a to na základě exkluzivní dohody týmu Epic se Sony. To však nebude tak docela pravda, zcela jednoduché to přitom ale také určitě nebude. V rámci jediné hry totiž vzniknou dvě oddělená univerza – hráči s PS4 se budou moci propojit s kýmkoli jiným, s výjimkou hráčů hrajících na Xbox One. To samé poté bude platit i ze strany druhé – hráči na Xbox One si budou moci zahrát s hráči na PC i na mobilních zařízeních, nikoli však s těmi hrajícími na PlayStationu 4.

Je přitom otázkou, zda se taková dohoda nebude moci časem změnit. Možné je totiž, minimálně z technického hlediska, prakticky vše. Na to konto lze připomenout, kterak se Epicu již v minulosti omylem propojení hráčů napříč konzolemi podařilo.

V praxi to každopádně znamená, že Fortnite již brzy přinese téměř kompletní propojení všech zařízení a konzolisté se budou moci propojit i s hráči na PC a na platformách mobilních. Samozřejmostí je pak podpora možnosti přenášení postavy napříč zainteresovanými zařízeními, něco takového však opět ale nebude možné mezi jednotlivými konzolemi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama