Fantasy RPG Decay of Logos se představuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fantasy RPG Decay of Logos se představuje

Fantasy RPG Decay of Logos se představuje

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

15. 3. 2018 09:36 1
Reklama

Decay of Logos, nezávislé akční RPG dobrodružství mladé elfky a jejího věrného losa, nám nabízí své půvaby v lákavě vypadajícím traileru. Během půldruhé minuty záběrů naláká nejen na pastelově zbarvený fantasy svět, ale i na akční souboje probíhající většinou jeden na jednoho. Chybět samozřejmě v mezičase nesmí ani nějaké hádanky k rozlousknutí.

Sami tvůrci jsou hru popisují jako akční dobrodružství viděné z pohledu třetí osoby kladoucí důraz na taktické souboje, průzkum světa i těsnou emocemi nabitou spolupráci se zvířecím pomocníkem. Z videa hra působí jako příjemná kombinace Zeldy a Dark Souls zabalená do útlého fantasy kabátku, což zní bez pochyb slibně.

Decay of Logos má být typickou vysokou fantasy o dobru dobra se zlem, odehrávající se ve světě králů, rytířů, čarodějů, ale i dalších, zatím tajemstvím obestřených, tvorů. Příběh také těží ze zažitých klišé o zlosyny rozdupané vesnici a jediné přeživší - zprvu bezbranné dívce vydávající se na cestu za pomstou. Bez zajímavosti ovšem není, že tvůrci samotní pocházejí z Portugalska a rádi by tak do zdejšího veskrze klasického fantasy světa přimíchali také svěží vliv evropských tradic a folklóru.

Hlavní hrdinka je také velice mrštná a svižná, a těšit se tak máme dynamický soubojový systém, který má být výzvou a přesto (nebo právě proto) být zároveň velice uspokojivý. V průběhu soubojů bude potřeba využívat jak celou škálu atletických pohybů hlavní hrdinky, tak prostředí, slabin protivníka, nejrůznějších typů zbraní, kouzel i obranných předmětů.

Na tu to sympatickou nezávislou hříčku se mohou těšit milovníci fantasy RPG hrající na PC, Playstation 4, Xbox One i Nintendo Switch v brůběhu letošího podzimu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama