V LDC budete vařit kávu a chovat draky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V LDC budete vařit kávu a chovat draky

V LDC budete vařit kávu a chovat draky

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

29. 3. 2018 13:19
Reklama

Jméno Yasuhiro Wada vám možná moc neřekne, název nejspíš nejslavnějšího herního titulu tohoto japonského herního designéra, by však už mohl. Jedná se totiž o Harvest Moon, pohodový simulátor života farmáře z konzole SNES, od kterého se velmi silně inspirovaly i novodobé oblíbené hry jako Stardew Valley, Animal Crossing nebo FarmVille.

Pan Wada byl dlouhou dobu top manažerem, v roce 2012 si však založil vlastní herní společnost ToyBox, aby se mohl vrátit ke tvorbě přesně takových her, jaké jsou mu blízké. A tím se dostáváme k právě vznikajícímu Little Dragons Café.

Název poměrně jasně vypovídá o tom, co bude v této hře vaším denním chlebem – starost o kavárnu, obsluhování hostů, vaření, ale také mateřská péče o roztomilé dračí miminko. Jen tak totiž údajně může dvojice hlavních hrdinů (jedná se o sourozence dvojčata) nalézt lék pro svou smrtelně nemocnou matku. Podobně jako příběh je tak nějak mile "japonsky poťouchlá" také grafická stylizace, která je odlehčená, velice barevná, postavičky jsou adekvátně okaté a celé to působí, jako by se jednalo o pastelkami vystínovanou malovanou pohádku.

Little Dragons Café bude s uvedeným předchozím hitem vývojáře sdílet některé herní mechanismy, třeba průzkum otevřeného světa, v němž budete hledat kupříkladu nové recepty a ingredience a vylepšovat si tak menu ve své kavárničce. Chybět samozřejmě nesmí ani farmaření a rybaření. Tyto činnosti budou zdrojem čerstvých surovin pro vaši restauraci. Přítomen bude také sociální prvek, kdy budete obyvatelům blízké vesnice nejen vyvařovat, ale také s nimi budovat hlubší vztahy. Také samotný dráček najde své využítí, a to především v soubojové části hry. S tím, jak dračí společník poroste a bude sílit, se budou hráčům otevírat další a nebezpečnější lokace, kam se budou moci společně vydat.

Litle Dragons Café vychází 24. srpna pouze na PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama