Strategie Frostpunk vyjde i na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Strategie Frostpunk vyjde i na PS4

Strategie Frostpunk vyjde i na PS4

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

11. 4. 2018 16:38
Reklama

Polští vývojáři ze studia 11 bit Studios jsou hráčům kromě své tower defense strategie Anomaly: Warzone Earth z roku 2011 známí především titulem This War of Mine, ponurou strategickou survival hrou, ve které se se skupinkou civilistů za doby války snažíte dočkat lepších zítřků v ruinách města kdesi ve východní Evropě. Letos si pro nás chystají další, ne úplně pozitivně laděný zážitek, nesoucí název Frostpunk. Tato budovatelská strategie své hráče postaví do role vůdce posledního útočiště skupiny lidí kdesi v ledové pustině post-apokalyptického světa, jehož hlavním cílem bude své lidi udržet naživu za velmi tvrdých podmínek.

Ve hře budete nuceni zajišťovat dostatečný přísun tepla, jídla, příbytků pro své přeživší, ale také ošetřoven nebo v horším případě hřbitovů. Své lidi budete moct vysílat na výpravy, které mohou zajistit bonusový přísun surovin potřebných přežití, nových členů pro váš tábor, ale také znamenat nechtěné ztráty pracovních sil. Největším lákadlem hry jsou však morální volby, které bude hráč nucen často vykonávat.

Necháte své lidi pracovat na mimořádných směnách za účelem většího zisku energie a tepla, nebo jim umožníte odpočinek v zimou prolezlých ubikacích? Budete udržovat naživu vážně raněné, kteří pro váš tábor znamenají primárně zvýšenou spotřebu jídla, nebo raději vykopete hřbitov s mělkými hroby kousek od tábora? A co děti? Budou si hrát, nebo je vyšlete krutých mrazů na sběr surovin? Vývojáři slibují, že se neštítili ani opravdu závažných rozhodnutí, které na první pohled nemají pozitivní dopad zcela pro všechny, ale k přežití v mrazem ochromeném světě budou naprosto nezbytné.

Dosud byla hra oznámena pouze ve verzi pro PC. Nyní máme dobré zprávy i pro majitele konzolí od Sony. Karol Zajaczkowski, marketingový manažer 11 bit Studios, v rozhovoru pro server DualShockers potvrdil, že připravují optimalizaci ovládání pro DualShock 4 a ovladač pro Xbox One.

Frostpunk vyjde ve verzi pro PC již 24. dubna. Datum vydání pro konzole zatím nebylo potvrzeno, měli bychom se jí ale dočkat ještě v průběhu tohoto roku. Hru si můžete v předobjednávce zakoupit na e-shopu Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama