Nové Call of Duty bez kampaně, ale s BR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové Call of Duty bez kampaně, ale s BR

Nové Call of Duty bez kampaně, ale s BR

David Plecháček

David Plecháček

18. 4. 2018 09:07 21
Reklama

Asi se dokážete vcítit do našich rolí. Když se včera objevila zpráva, že nové Call of Duty nebude mít singleplayerovou kampaň, nepovažovali jsme ji za legitimní, naopak jsme tak nějak racionálně soudili, že jde o hoax. Okořeněný o to, že místo toho bude Black Ops 4 obsahovat režim battle royale. Jenže tyto zvěsti původně z webu Charlie Intel potvrdil jak Polygon, tak Kotaku, a dva další nezávislé zdroje jsou už pádný argument, proč se novinkou zabývat.

Jádro věci už padlo. Stěžejním námětem celé kauzy je to, že Treyarch vysadí klasickou příběhovou kampaň. Je sice pravda, že se pro Call of Duty a pro podsérii Black Ops nejedná o novinku, ale v době vydání Black Ops 3 stejná situace nastala pouze pro majitele tehdy dosluhující minulé generace. Jinými slovy, chtěl-li někdo hrát příběh na Xboxu 360 a PlayStation 3, měl smůlu. Součástí dalších verzí ale byl. Pokud se situace potvrdí, jednalo by se o vůbec první Call of Duty kompletně bez příběhu.

Na druhou stranu by se ale nejednalo o úplně nelogický krok. Obecně je totiž status quo nastavené tak, že prim hraje multiplayer a příběhová složka je spíše do počtu. Rozhodně se ale nedá říct, že by to platilo pro všechny bez výjimek. Naopak, loňské WWII ke Call of Duty přivábilo svým zasazením i několik pamětníků, kteří si chtěli spíše prožít relativně kvalitní příběhovou část.

Experiment tak může a nemusí vyjít. Stále je tu ale i druhá linie, která hovoří o náhradě v podobě battle royale. Všichni víme, jak je současný fenomén pro vydavatele lákavý. Activision by ale byl prvním z největších herních vydavatelů, který se na tento vlak pokusí naskočit – tedy alespoň pokud do té doby nevydá někdo z velkých hráčů něco vlastního.

O battle royale by se nicméně neměli starat vývojáři z Treyarchu, kteří stále pracují na kostře hry, ale mezeru v obsahu prý mají zaplnit lidé z Raven Software. Ti obecně se sérií, především s multiplayerovou složkou, vypomáhají a sami ani jeden z dílů nevytváří. Nejblíže tomu byli s remasterem Modern Warfare. Pravdou je, že se taktéž spekulovalo o remasteru Modern Warfare 2. I ten by mohl s kartami zamíchat, ani jeden ze zdrojů o něm ale nehovoří.

Activision se k celé kauze odmítl vyjádřit. Tiskový mluvčí pouze vybraným médiím sdělil, že k odhalení Black Ops 4 dojde 17. května. Zároveň se můžeme těšit i na pravidelnou ukázku z letošní E3. Kromě jiného taktéž už teď známe datum vydání. Nové Call of Duty je naplánované na 12. října 2018. Předobjednávku můžete učinit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama