Mario ovládl prodeje na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mario ovládl prodeje na Switchi

Mario ovládl prodeje na Switchi

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

26. 4. 2018 16:40
Reklama

Hra Super Mario Odyssey si v naší recenzi odnesla zcela zasloužené absolutní hodnocení. Hry s Mariem, instalatérem v červené čepici a modrých kalhotách s laclem, byly koneckonců, až na vyjímky, velmi dobře hodnocené a hráči si je oblíbili jak pro nenáročné hraní, tak pro překonávání různých rekordů, speed runů, nebo vytváření co nejšílenějších úrovní ve hře Super Mario Maker. Jak se zdá, Nintendo moc dobře ví, proč si Maria drží pěkně blízko a nepouští ho na jiné platformy. Z poslední oficiální vydané zprávy o prodejích totiž vyplývá, že tato značka je nejprodávanější na jejich poslední vydané konzoli Nintendo Switch.

A obsadila rovnou dvě nejvyšší příčky. Super Mario Odyssey se ke konci března může pyšnit 10,41 miliony prodaných kusů a v relativně těsném závěsu ho následuje Mario Kart 8 Deluxe s 9,22 miliony. Na třetím místě se s 8,48 miliony prodaných kopií umístilo The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Tato čísla jsou pro Nintendo jistě velice uspokojivá, když vezmeme v potaz, že první dvě příčky mají hráči zhruba na polovině prodaných zařízení. Celkový počet prodaných kusů konzole je momentálně 17,79 milionů.

Pro zajímavost, není to poprvé, kdy Mario ovládl příčky prodejů, dodnes hájí své prvenství i na konzoli 3DS, kde Mario Kart 7 doposud prodal 17,04 milionů kopií. Další tři příčky zaujímají tituly ze světa Pokémonu a po nich, na místě pátem... to byste nejspíš neuhodli. Zase Mario. Tentokrát New Super Mario Bros 2. A pak zase. Super Mario 3D Land. Shrnuto, podtrženo, Mario na 3DS ovládá čtyři z deseti prvních míst. Na Switchi prozatím jen dvě, ovšem ze dvou dosud vydaných titulů.

Zdá se, že fousatý instalatér ani po velmi úctyhodných 32 letech hráče nepřestává bavit a dá se s jistotou říct, že na konzolích od Nintenda neřekl ani zdaleka své poslední slovo. Ještě, že se místo opravování praček vydal do barevného světa plného nástrah a překvapení. Sám upřímně doufám, že jeho odyssea nás v budoucnu opět příjemně překvapí. Hru Super Mario Odyssey si můžete zakoupit na e-shopu Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama