Trailblazers mixují Splatoon a závodní hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trailblazers mixují Splatoon a závodní hru

Trailblazers mixují Splatoon a závodní hru

David Plecháček

David Plecháček

2. 5. 2018 12:39
Reklama

Žánrové mixy existují odjakživa. Někdy se povedou, jindy po nich zůstane jen mírně přizvednuté obočí. Smíchat prvky z barevné střílečky Splatoon s klasickou závodní arkádou zní jako případ přímo pro Chocholouška. Takové hry končí buď totálním fiaskem, nebo hitem sezóny. Trailblazers mají nakročeno dobře, jen by je jinakost mohla stát krk.

Aby toho nebylo málo, novinka se totiž soustředí na kooperaci. Abyste pochopili zvrácenost a genialitu novinky studia Supergonk, hra se hraje ve dvoučlenných týmech. Jeden má splatoonovskou roli barvení trati svou vlastní specifickou barvou, druhý se na ní snaží udržet a využívat jejích bonusů. Ten samý úkol ale mají i ostatní týmy, a tak zatímco jedni barví a přemýšlí, jak omalovat co největší plochu přes barvy ostatních, druzí nelítostně závodí.

Zní to poměrně jednoduše a přiznáváme, že i nápaditě a zajímavě. Realita ale může být o něco komplikovanější, především kvůli traileru, který je spolu s novými informacemi dostupný. Trailblazers totiž budou adrenalinové a především hektické závody, v nichž budou nad strategií spíše převládat reflexy, které ve finále rozhodnou o vítězství a o prohře.

Kooperace může být jak lokální, tak online, oba režimy nicméně budou podporovat tradiční split-screen. Vzhledem k tomu, že hra vychází na všech myslitelných velkých platformách, autoři mezi některými slibují cross-play, ať mezi PS4 a PC, tak mezi PC, Switchem a Xboxem One. Na PS4 a PC hra vychází příští úterý, na Xboxu One o den později - 9. května. Switch si na hru musí počkat až do června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama