Pohádkové Yonder zavítá brzy na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pohádkové Yonder zavítá brzy na Switch

Pohádkové Yonder zavítá brzy na Switch

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

3. 5. 2018 08:05 1
Reklama

Yonder: The Cloud Catcher Chronicles je půvabné dobrodružství o nenásilném toulání se sympatickým ostrovním světem zvaným Gemea, a svou náturou se tak zdá být pro hravou konzoli od Nintenda jako stvořené. Dobrou zprávou tedy je, že necelý rok od vydání hry na PC a PS4, se jí 17. května dočkají také majitelé Nintenda Switch.

Spolu s tímto oznámením se vývojáři ze studia Prideful Sloth pochlubili také faktem, že oproti PC a PS4 verzím nabídne jejich hra na Switchi exkluzivní funkci v podobě foto módu, jenž umožní hráčům snadno sdílet s přáteli své zážitky z hraní prostřednictvím obrázků. Hra bude digitálně ke stažení za Nintendo e-shopu, cena byla stanovena na 29,99 dolarů. Od 15. června by pak měla být na evropském trhu k dispozici v mírně dražší fyzické krabičkové podobě.

Yonder je roztomilou odpočinkovou adventurou zaměřenou především na průzkum otevřeného světa s rozsáhlou paletou činností, kterým se může hráč věnovat a zjednodušeně řečeno se jedná o pacifistickou směsku Zeldy a Stardew Valley. Jakýmsi neoficiálním cílem je očištění ostrova od tajemné kletby užitím magické síly stvořeníček podobných vílám zvaných Sprites.

Hra vás ale v žádném případě za příběhem nenahání od čerta k ďáblu a klidně vás dlouhé hodiny nechá svobodně a nezávazně zkoumat překrásný otevřený svět rozčleněný do několika rozličných biomů, poznávat místní faunu a flóru, farmařit, rybařit, vařit, vyrábět, šít si vlastní oblečení, plnit úkoly a všelijak pomáhat místním obyvatelům. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama