Prodeje Gran Turisma dosáhly 80 milionů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje Gran Turisma dosáhly 80 milionů

Prodeje Gran Turisma dosáhly 80 milionů

Marek Selinger

Marek Selinger

12. 5. 2018 13:20
Reklama

Série Gran Turisma je tu s námi již dlouhých 20 let, kdy byl vydán první díl na původní Playstation. Od té doby jsme se dočkali mnoha dalších pokračování, přičemž to poslední s podtitulem Sport bylo vydáno na podzim minulého roku. Nyní se sama Sony pochlubila s tím, jakého čísla dosáhly prodeje série za dobu její existence napříč jejími platformami.

Tato hodnota se prozatím zastavila na hodnotě 80.4 milionů kusů. Sám duchovní otec série Kazunori Yamauchi to komentoval s tím, že je opravdu šťastný, že se jim podařilo vydat tolik her, které jsou navíc ještě takto úspěšné. „To, kolik se nám podařilo prodat her ze série Gran Turismo je těžko představitelné, ale jsme opravdu rádi, že hráči si naše hry kupují a investují do jejich hraní svůj čas“ dodal Yamauchi. Na závěr svého krátkého prohlášení poděkoval všem hráčům i členům týmu Polyphony Digital s přáním, aby se sérii vedlo i nadále.

Pokud bychom se podívali na prodejnost jednotlivých dílů, tak téměř všechny díly (krom dvojky a šestky) se přehouply přes metu 10 milionů prodaných kusů, což je na závodní hru obdivuhodný počin. Vůbec tím nejprodávanějším Gran Turismem je třetí díl, který vyšel v roce 2001 na PS2 a jen těsně nedosáhl na hranici 15 milionů prodaných kopií. Čísla prodejů nedávného pokračovaní Sport sice Sony nezveřejnila, ale dá se odhadovat, že by se měly pohybovat mezi třemi a čtyřmi miliony. Zcela určitě to nejsou špatná čísla, ale tak trochu cítíme, že zaměření na hru pro více hráčů fanoušci úplně nepřijali, a ani pozdě dodaný kariérní mód tomu nepomohl. Avšak autoři na hře neustále pracují, přicházejí s aktualizacemi, tudíž třeba čísla prodejů ještě porostou.

My osobně s láskou vzpomínáme na druhý díl, u kterého jsme na PS1 strávili hromadu času. A co vy, jaký je vás nejoblíbenější díl ze série Gran Turismo? Nebo vlastníte konzoli od Microsoftu, a tím pádem dáváte přednost hrám ze série Forza? Dejte nám vědět v diskuzi!

Pokud byste přece jen chtěli čísla prodejů posledního dílu navýšit, máte k tomu možnost na serveru Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama