Alwa's Awakening zavítá na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alwa's Awakening zavítá na Switch

Alwa's Awakening zavítá na Switch

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

14. 5. 2018 12:49
Reklama

Vypadá to, zní i hraje se to jako skákačka z NESu, ale skákačka z NESu to není. Co to je? No přeci Alwa's Awakening, loňská indie záležitost, která učarovala nejen pamětníkům, ale také všem obdivovatelům čiré skákačkové hratelnosti, zároveň beroucím za vděk její modernější přístup k hraní.Třeba možnost si postup uložit uprostřed úrovně, rychle se přesouvat po velkém světě pomocí teleportů nebo hratelnost, která vám sem tam odpustí i nějakou tu drobnější chybku.

Alwa´s Awakening je svou tradiční hratelností pro hraní na konzolích, respektive ovladačích, jako dělaná, přesto byla doposud dostupná pouze na počítačích. To se již letos v létě (bohužel zatím bez konrétního data) stane minulostí – Alwa´s Awakening zavítá na konzoli Nintendo Switch, která je na hry podobného střihu velmi vhodná a Alwě to na ní dozajista bude slušet.

Ve hře se ujímáte role holčičky Zoe vyslané do světa nazvaného Alwa, aby v něm opět nastolila mír. Do cesty se jí postaví četní nepřátelé, zákeřní bosové, logické hádanky i smrtonosné překážky, a to ve více než čtyřech stovkách místností. Zoe má k dispozici kouzelnou hůlku, s jejíž pomocí bude její úděl o něco snadnější. Dokáže kupříkladu vykouzlit kostičku, díky níž holčička povyskočí na výše položené plošinky, nebo s ní třeba ucpe příliš širokou jámu.

Nechte se navnadit na klasickou 8bitovou hratelnost také přiloženým videem oznamujícím letní příchod Alwa's Awakening na Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama