Sony (ne)obhajuje vlastní účet Fortnite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony (ne)obhajuje vlastní účet Fortnite

Sony (ne)obhajuje vlastní účet Fortnite

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

17. 6. 2018 17:30 15
Reklama

Diskuze ohledně nepřenositelnosti účtu Fortnite na PlayStation 4 pokračuje. K situaci se rovnou vyjádřili největší hráči na trhu, Sony, Microsoft a Nintendo.

Debata se znovu rozvířila poté, co titul Fortnite dorazil na Nintendo Switch, kde si hru za prvních 24 hodin stáhlo přes 2 miliónů hráčů. A zatímco hráči vlastnící účet na konzoli Xbox se mohli ihned přihlásit a hrát, účty z PlayStationu 4 nefungovaly. Ukázalo se, že Sony chce v rámci této hry vlastní účty a hráči si tak musí tvořit účet zvlášť pro PS4 a zvlášť pro Nintendo Switch či Xbox.

Když svému synovi koupíte Xbox a já svému synovu koupím PlayStation, například na narozeniny, děti přijdou domů a nemohou spolu hrát Fortnite. Zamyslel se nad situací Giant Bomb.

Ve svém vyjádření Sony zdůraznil, že umožňuje crossplay co se týká PC, Macu, iOS a Androidu, zatímco o Xboxu a Switchi se vůbec nezmínil. Vyjádření, které spíše chodí kolem horké kaše, je uzavřeno tím, že v tuto chvíli nehodlá Sony nic měnit.

Následně se zapojili také šéfové Microsoftu a Nintenda. Phil Spence za Microsoft řekl, že rozumí rozhodnutí Sony z hlediska businessu a nebude nikoho soudit. Avšak společný cíl (zřejmě myšlena společná spolupráce) je důležitý pro každého hráče na planetě.

Reggie Fils-Aimé za Nintendo odpověděl, že existují společnosti jako je právě Nintendo, které cross-play podporují a umožňují. Pak tu máme vývojáře, kteří chtějí cross-play, ale i platformy, které cross-play prostě nepodporují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama