Blacksad bude noirová hra podle komiksu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blacksad bude noirová hra podle komiksu

Blacksad bude noirová hra podle komiksu

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

27. 6. 2018 08:50 9
Reklama

Jméno španělských vývojářů z Pendulo Studios bude povědomé především hráčům tradičních point and click adventur, a to nejspíš díky trojici pěkně kreslených, (ne)přiměřeně humorných a všeobecně vlídně přijatých klasických adventrur Runaway, následovaných na obdobné vlně se nesoucích The Next Big Thing a Yesterday. I tentokrát se naštěstí ševci drží svého kopyta a ve spolupráci s YS Interactive se pod křídly Microïds pustili do 3D adventury Blacksad: Under the Skin s komiksovými kořeny.

Práce na hře byly oznámeny už vloni, zbrusu nové herní screenshoty si ovšem můžeme prohlédnout až nyní. Hra je adaptací na stejnojmenný komiksový seriál Blacksad, k němuž scénář napsal Juan Díaz Canales a skutečně pohlednou kresbou jej doprovodil Juanjo Guarnido. Noirové příběhy polidštěných zvířat s detektivem – černým kocourem  – v hlavní roli jsou ověnčeny mnoha cenami a i u nás v roce 2012 obdržely ceny Fabula rasa za nejlepší zahraniční komiks roku a nejlepší publikaci roku.

Hra bude zasazena do 50. let 20. století do města ne nepodobného New Yorku a bude sledovat příběh cynického antropomorfního kocoura Johna Blacksada, který se pod hráčovým vedením pustí do vyšetřování záhadné smrti majitele boxerského klubu a současného zmizení jeho spolupracovníka, čímž se zaplete do nebezpečného světa plného sportovní korupce.

Zmiňované obrázky si můžete prohlédnout níže. Hra vyjde na PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC a Mac někdy v průběhu roku 2019.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama