Harry Potter dostává další mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Harry Potter dostává další mikrotransakce

Harry Potter dostává další mikrotransakce

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

28. 6. 2018 14:15 6
Reklama

V souvislosti s Harry Potter: Hogwarts Mystery, se toho hlavně v zahraničí napsalo již dost. Památný je hlavně herní moment, ve kterém musíte zachránit svou postavu před uškrcením rostlinou – v té chvíli vám totiž pokaždé dojde energie a jste postaveni mezi dvě volby – buď počkat a nechat se desítky minut škrtit, nebo si díky mikrotransakci energii dokoupit. Nově přidané placené možnosti sice nebudí takové kontroverze, přesto vedou k zamyšlení.

Tentokrát bude řeč o diamantech, které jsou další z celkem tří herních měn. Do hry se totiž nově dostala zvířátka, která s vaší postavou žijí na kolejích a mohou je následovat při pochůzkách okolo Bradavic. Ve hře jsou momentálně čtyři – a na kolejích máte shodou okolností také čtyři pelíšky, abyste si mohli koupit všechny. Bílá krysa a žába stojí 160 diamantů, kočka 215 a sova dokonce 320 diamantů.

Dříve než se dozvíte, za jaké částky se vám diamantů dostane, je třeba dodat – abychom hře nekřivdili – že samotným hraním hry si několik diamantů také vyděláte. Konkrétně redaktorovi britského Eurogameru se jich podařilo za jeden školní rok nasbírat 135. Teď už ale k cenám, které můžete vidět na screenshotech z české verze hry. Pro získání nejlevnějších zvířat je třeba koupit tři balíčky v celkové hodnotě 170 korun, kočka vás vyjde na pět balíčků a 220 korun, na sovu si pak musíte přichystat celých 290 korun ve třech balíčcích.

Harry Potter dostává další mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz

Za diamanty pořídíte i již zmiňovanou energii, jdou tedy pravděpodobně i přes vysoké ceny celkem na dračku. A pokud vám tento příklad nestačí, stačí jen dodat, že posledním platidlem ve hře jsou mince, které podle všeho potřebujete k absolvování soubojů a utužování vztahů s ostatními studenty. Těch si ve hře můžete koupit v balíčku až 22 500, a to za hezkých 1300 korun. Ony mikrotransakce byly ve hře původně ještě dražší, cena se totiž snížila právě po škrtící kontroverzi hned po vydání hry.

Harry Potter dostává další mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz

Nejjednodušším argumentem proti takovým zprávám je prosté „Však vás to nikdo nenutí kupovat.“ Problém je však v tom, že mobilní Harry Potter je hrou určenou hlavně pro menší děti, které koncepty mikrotransakcí nemusí vůbec chápat. Proto rodičům doporučujeme své děti kontrolovat, aby pak nedošlo k dalšímu z nechvalně proslulých příběhů o obřích útratách na rodičovských kreditních kartách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama