Vyzkoušejte betu Terraforming Mars
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyzkoušejte betu Terraforming Mars

Vyzkoušejte betu Terraforming Mars

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

29. 6. 2018 15:05 2
Reklama

Pokud vám vedle videoherního světa není cizí ani ten deskoherní, nejspíš vaší pozornosti neunikla desková hra Terraforming Mars (u nás známá také pod českým názvem Mars: Teraformace, neboť vyšla v češtině pod křídly vydavatelství Mindok). Deskovka se sci-fi tématikou zpracovávající osidlování Marsu vyšla v roce 2016 a stala se rázem mezi hráči stolních her velice populární a na deskoherní databázi BoardGameGeek se dodnes drží na skvělé 4. příčce. A jak jste se již možná dovtípili, v přípravě je také její oficiální videoherní adaptace.

Zasazením, obsahem i pravidly bude hra pochopitelně velice podobná své stolní předloze, takže nás čeká přeměňování rudé planety v obyvatelné místo prostřednictvím správy vzácných zdrojů a používáním inovativních technologií schopných regulovat teplotu, tvořit dýchatelnou atmosféru a také vodní plochy. Hra bude kombinovat prvky deskovky (dělení hry na fáze, přehledná mapa složená z šestiúhelníků a využití karet) s výhodami tahové strategické PC hry, což mimo jiné znamená, že před hraním nemusíme nejdříve složitě shánět přátele na jedno místo ani se dlouze prohrabovat desítkami fyzických komponentů. Hra bude hratelná jak v jednom hráči (to byla také stolní předloha), tak formou multiplayeru pro maximálně pět hráčů, a to proti AI nebo lokálním i online lidským protivníkům.

Hra samotná dorazí až ve 3. kvartálu letošního roku, nedočkavci se však počínaje včerejším dnem mohou zapojit do beta testování tutoriálu, tedy úvodní části hry. Jediné, co je k tomu potřeba, je sledovat tento návod zveřejněný vývojáři na Steamu. Není to nic složitého, stačí se zaregistrovat/přihlásit na webu producenta hry Admodee Digital - asmodee.net, tam pak zamířit na záložku nazvanou Beta Tests a nechat si vygenerovat Steam kód a ten si následně na Steamu aktivovat. Tvůrci samozřejmě velmi ocení jakoukoliv zpětnou vazbu, především je zajímá, jak se vám hra líbí vzhledově a jak obtížné pro vás bylo do ní a jejích pravidel v průběhu tutoriálu proniknout.

Na Terraforming Mars pracují vývojáři Luckyhammers a hra bude dostupná ve třetí čtvrtině roku na PC skrze Steam a také na iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama