Nejlepší zdroj příjmu? Dle Epicu mikroplatby
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejlepší zdroj příjmu? Dle Epicu mikroplatby

Nejlepší zdroj příjmu? Dle Epicu mikroplatby

David Plecháček

David Plecháček

7. 8. 2018 12:13
Reklama

Zeptejte se hráčů: Který platební model je jim nejmilejší? Klasický, kdy si za plnou cenu pořídí hru a mají kompletní balení, nebo spíše model free-to-play s následnými mikrotransakcemi? Odpověď neznáme. Ale zkusme se zeptat vývojářů. Třeba takový Tim Sweeney si myslí, že mirkotransakce jsou darem z nebes.

Možná malinko přeháníme, ale opravdu se šéf Epicu přiznal, že mikrotransakce jsou nejlepším možným zdrojem příjmů, jaké může společnost mít. „Na základě úspěchu Fortnite, že nejlepší zdroj příjmů jakékoliv společnosti jsou mikrotransakce od štastných zákazníků,“ řekl. Ano, Epicu se opravdu do kasy přikutálelo ohromné množství finančních prostředků, a tak je radost pochopitelná. Pokud se z firmy na pokraji zkázy stane díky jediné hře jeden z nejúspěšnějších týmů vůbec... Sweeney asi nadávat logicky nebude.

„Prostředky pod tlakem vracíme zpět do hry. Budujeme tým, přidáváme další a další možnosti, zakládáme dlouhodobé projekty, jejichž ovoce sklidíme až v budoucnu. Investujeme do Fortnite esportu,“ říká člověk nejvyšší s tím, že jen na tzv. prize poolech vyplatí Epic v příštích 12 měsících 100 milionů dolarů. Copak se mu lze divit, že má pro mikrotransakce samá slova chvály a že se objevují čím dál častěji?

Rozhazovat těmito prostředky je velice snadné, když jste jen na mikrotransakcích vybrali přes miliardu dolarů. A to se teprve rozjíždí penetrace zařízeních s Androidem. Sweeney ale řekl, že Fortnite jmenovitě je stejný jak na PC tak na konzolích a jakýchkoliv jiných systémech, tudíž půjde jen na výkonných telefonech, aby neexistovaly rozdíly. „Z 2,5 miliard zařízení s Androidem Fortnite půjde asi na 300 milionech,“ řekl.

A to podle rčení peníze dělají peníze stále ještě není konec...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama