Pokémon Quest vydělal 8 milionů $ za měsíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémon Quest vydělal 8 milionů $ za měsíc

Pokémon Quest vydělal 8 milionů $ za měsíc

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

13. 8. 2018 17:35
Reklama

Mobilní hraní je velký byznys, to ostatně mohou potvrdit všechny úspěšné firmy, které se kdy na vlně free-to-play titulů svezly. Některé z nich sice po velkém úspěchu stihne strmý pád, Nintendo však není žádným benjamínkem, který by neuměl počítat. Naopak to umí velmi dobře, což potvrzují výdělky z Pokémonu Quest.

Vojta si o verzi na Nintendo Switch myslí jen to nejhorší, to ale neznamená, že by se neprodávala. Reporty od analytiků ze SensorTower mluví jasně – za měsíc od vydání Nintendo na platformách iOS a Android (k číslům ze Switche se analytici nedostali) vlivem mikrotransakcí vydělalo asi 180 milionů korun. Rekordní byl hlavně první den, ve kterém částka činila 580 tisíc dolarů (13 milionů korun), průměrné denní příjmy se od té doby pohybují okolo 30 tisíc dolarů (700 tisíc korun).

Na iOS za hru utrácí 66 % jejích majitelů, u Androidu se jedná o nižší číslo, konkrétně 44 %. Celých 34 % plateb přichází z Japonska, 24 % z USA a 12 % z Jižní Korey, zbytek náleží ostatním zemím. Počet stažení se v kombinaci obou platforem pohybuje okolo osmi milionů, dá se však očekávat, že číslo bude nadále růst.

Jaký je váš názor na hru, vyzkoušeli jste Pokémon Quest a zanechali jste Nintendu menší příspěvek, nebo z vás F2P tituly nedostanou ani korunu? O názor se můžete podělit v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama