„Kupujte Switch verzi, pak bude sequel“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka „Kupujte Switch verzi, pak bude sequel“

„Kupujte Switch verzi, pak bude sequel“

Marek Selinger

Marek Selinger

20. 8. 2018 15:20
Reklama

Pamatujete si na hru Velocity 2X, která byla součástí nabídky PS Plus v září 2014? Jednalo se o velice kvalitní shoot 'em up akci, která si dodnes na Metacriticu drží průměrné hodnocení 86 bodů ze sta. Dle zpětné vazby od recenzentů by se dalo čekat, že se hra dočká pokračování, které ale zatím nedorazilo. Proč tomu tak je nyní vysvětlili sami tvůrci.

Možná i díky tomu, že hru si v rámci pluskové nabídky stáhli miliony hráčů, se Velocity 2X po skončení akce prodávalo velmi špatně. A právě prodeje jsou to, co vydavatele zajímá nejvíce. Sami tvůrci ze studia FutureLab se vyjádřili v tom duchu, že finance na vývoj druhého dílu sháněli opravdu usilovně, nicméně žádného mecenáše na svou stranu nezískali. A tak, aby vyvinuli na hráče tlak, přišlo studio s daným prohlášením, ve kterém je vyzývají, aby kupovali nadcházející verzi pro Nintendo Switch. Jedině z těchto příjmů může být zafinancováno případné Velocity 4X. To už je ostatně nějakou dobu ve vývoji, nicméně prozatímní utržené finance studiu nestačily, aby hra mohla být vydána.

Velocity 2x vyšlo i ve fyzické podobě na PS4 a PS Vita, avšak žádné další příjmy než ty, které na účet studia dorazily dodnes, už autoři neočekávají. V samotném twitterovém vlákně stojí, že vydání titulu v diskové verzi bylo „veřejnou katastrofou“. Situaci nezlepšilo ani vydání PC verze, která se potýkala se závažným bugem, jenž se podařil odstranit až po roce. Z vyjádření vývojářů je opravdu cítit, že by sequel opravdu rádi vydali, nicméně vše nyní záleží na prodeji switchové verze. Nám situace připomíná protipól toho, jak uvedení v PS Plus programu dokázali využít autoři Rocket League, jenž se dočkalo uvedení v té samé formě před více než třemi lety. Hru stále hrají obrovské počty hráčů, díky čemuž si titul kupují další, kteří chtějí hrát se svými kamarády. Samozřejmě chápeme rozdíl v žánrech obou her, přesto zůstává zajímavé, jak se oba tituly vyvíjely po uvedení do věrnostního programu Sony.

Co na tento tlak vývojářů na hráče říkáte vy? Koupili byste si hru klidně podruhé jen proto, abyste pomohli případnému pokračování? Dejte nám vědět do diskuze! A pokud byste chtěli vývojáře podpořit, tak Velocity 2X si můžete pořídit na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama