Shovel Knight hostuje v ostatních hrách
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shovel Knight hostuje v ostatních hrách

Shovel Knight hostuje v ostatních hrách

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

26. 8. 2018 11:17
Reklama

Retro plošinovka Shovel Knight vydaná v roce 2014 sklidila neuvěřitelný úspěch a v následujících letech se objevila na všech možných platformách. Se stoupající popularitou modrého rytíře se objevily i zástupy nezávislých vývojářů, kteří chtějí svou hru zviditelnit hostováním této postavy.

Příkladů najdeme nesčetně. Kromě klasických plošinovek, kde se velice často objevuje jako hratelná postava, si za Shovel Knighta zahrajeme třeba ve 3D závodní akci Road Redemption. Z her, kde se rytíř objevuje jako NPC jmenujme třeba loňské Yooka-Laylee. A pokud půjdeme ještě dál, najdeme i spoustu her, ve kterých se ze hry Shovel Knight objevuje alespoň brnění nebo další drobnosti. Za všechny můžeme jmenovat třeba Crypt of the NecroDancer, případně Super Smash Bros. Ultimate.

Skoro by se zdálo, že autoři z Yacht Club Games značku dření, co to jde. Opak je, zdá se, pravdou. Ačkoli vývojáři přiznávají, že se Shovel Knight možná objevil už v příliš mnoho hrách, ve skutečnosti je prý zájemců tolik, že je musejí odhánět lopatou. Kdyby vyhověli všem, bylo by her se známou postavou mnohonásobně více.

Svůj specifický postoj k této problematice zaujali vývojáři ze studia Gutter Arcade. Těm už také všudypřítomnost rytíře s lopatou leze krkem, ale na jeho slávě se přeci jen trochu svezou. Vydali totiž trailer, oznamující absenci Shovel Knighta v jejich chystané hře Knight Club, která vychází už 30. srpna. Pokud by vás hra zaujala, máte možnost jí dočasně získat zdarma na oficiálních stránkách hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama