Nintendo uspořádá workshopy pro děti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo uspořádá workshopy pro děti

Nintendo uspořádá workshopy pro děti

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 8. 2018 08:40
Reklama

Nintendo svou interaktivní skládačkou z papíru příjemně překvapilo. Labo se na Switchi hezky zabydlelo, fanoušky si určitě našlo. Zaměřuje se především na mladší publikum, primárním cílem je bezesporu zabavit menší hráče a jejich rodiče. V kombinaci s chytře navrhnutými ovladači Nintenda Switch však skrývá také potenciál pro tvořivé jedince.

Nintendo totiž umožňuje ovladače programovat. Takzvaná Toy Con Garage nabízí malým programátorům intuitivní prostředí a hned několik příkazů, s jejichž pomocí mohou přiřadit ovladačům různé funkce. Ty je pak možné využít v kombinaci s papírovými výtvory a sestavit tak třeba robota. Papírových setů v rodině Labo je hned několik a přibývají další, takže o součástky není nouze. Počítá se ale také s využitím dalších věcí, které jsou běžně dostupné v každé domácnosti – brček, kelímků a podobných maličkostí. Nintendo se nyní chystá chuť k objevování nových možností podpořit.

Za velkou louží se totiž chystá série workshopů pro děti. „Za účelem poskytnout mladším fanouškům Nintenda bezpečné prostředí k experimentování s Labo, uspořádá Nintendo sérii workshopů po celé zemi, aby povzbudilo děti k rozvíjení jejich DIY talentu,” hlásí oficiální stránky.

Ze strany Nintenda jde o sympatický krok. Kdo ví, třeba právě díky zkušenostem s papírovou skládačkou dostanou děti chuť naučit se komplexnější programovací jazyky a nastartují tak svou kariéru programátora. Co vy, podařilo se vám s Labem něco zajímavého vytvořit?

Nintendo Labo si můžete objednat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama